• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: “YENİ ÜNİVERSİTE YASASI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAZANIMI OLACAK”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK’e yeni üniversite yasası ile ilgili talimat verdiğini ve konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Yeni üniversite yasası Türkiye’nin kazanımı olacak” dedi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Herkes mutlu olduğu yerde olunca ayrı bir sevinç yaşıyor. Şehir dışında yaşayan insanlar da aynı mutluluğu yaşıyorlardır. Nerede olursa olsun herkes kendisinin veya annesinin doğduğu topraklarla ilişkisinin devam etmesini istiyor, bu duyguyu yaşıyor” dedi.

Kayseri'nin hayırseverlik bakımından örnek bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin tesislerinin açılışını ve temel atma törenlerini yapıyoruz. Kayseri hayırseverlik bakımından birçok şehre örnek oldu. Bugün Kayseri’de 4 tane üniversite var. Erciyes Üniversitesi her ne kadar devlet üniversitesi de olsa hayırseverlerin gayreti ile büyüyen bir üniversite oldu” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül Üniversitesi’nin de iyi bir devlet üniversitesi olması için gayretlerin bulunduğunu belirten Gül, “Kayseri’de hayırseverliğin yanında kadirşinaslık da var. Nuh Naci Yazgan'da da bunu görüyoruz. Üniversiteler kurulurken görünen her şeyi hayırseverler yapıyor. Burada sadece hayırseverlerin değil, ailelerinin de katkısı bulunuyor. Aileleri de bu konudan dolayı tebrik ediyorum. Kayseri eğitim merkezi haline geldi. Başka şehirlerden değerli beyinler gelecekse iyi okul, iyi hastane var mı, herkes buna bakıyor. Kayseri’de bütün bunları görüyoruz. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Eğitimli insanlarınız yoksa mesafeler hızlı katedilemez. Ülke olarak da eğitime önem veriyoruz. Artık her şehirde üniversite var, okul var. Bu da çok güzel bir şey. Yüksek Öğretim Kurulu yeni kanun hazırlıyor. 'Geleceğin Türkiye'sini hazırlayacak olan yeni öğretim kanununu hazırlayın' dedim. Toplantılar yaptılar, yeni üniversite kanununun çatısı oluştu. Yeni bir sunum yapacaklar. Meclis bu büyük yasayı ele alacak. Üniversiteler yasası, üniversiteler daima tartışmalı oldu. Ne kadar çok insanın düşüncesini alırsak o kadar az tartışma yaşarız. Yeni üniversite yasası Türkiye’nin çok büyük bir kazanımı olacak” açıklamasını yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39