• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan 155 tesisin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 155 tesisin açılışında konuştu
Amerika'yı Müslümanların keşfettiği iddiasının kendisine ait olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştirilere yanıt verdi: ''Bunlar bir Müslümanın bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar.''

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde konuştu.


 

Erdoğan, Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendinin değil, Türkiye'deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini belirterek, 'Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar' dedi.


 

28 Şubat sürecindeki eğitim sistemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:


 

''Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz. 28 Şubat sürecinde bildiğiniz gibi imam hatip okullarının orta kısımları kapatıldı. Lise kısımlarına da katsayı engeli getirildi.

'O SÜRECİ YAŞAMIŞ BİR BABA OLARAK BİLİRİM'
O süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. O sıkıntıları çekmemiş olanlar bunu anlamaz. Başbakanlığım sırasında bu adaletsizliği ortadan kaldırdık. Hem katsayı adaletsizliğine son verdik hem 4+4+4 sistemine geçerek meslek liselerinin imam hatip okullarının önündeki o büyük engeli kaldırdık. En son orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağını da kaldırdık.

'KİLİTLERİ TEK TEK SÖKTÜK ATTIK'
İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı.

'SİZLER İBRET ALDINIZ'
Dört çocuğunun dördünü de imam hatip lisesinde okutmuş bir büyüğünüz olarak sesleniyorum. Tarihten ibret alacaksınız. Sizler tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceksiniz. Bunu biliyorum. Çünkü sizler ibret aldınız.

'ELİNE TAŞ, SOPA ALANLARDAN ASLA OLMADIK'
Eline silah, taş, sopa, molotofkokteyli alanlardan asla olmadık. Ben şuna inanıyorum; imam hatip gençliği, asla ve kata böyle bir örnek olmaz, tam aksine onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğretir.

'HİKMETE DE İHTİYACIMIZ VAR'
Sadece bilgi yetmiyor, bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var. Bu nesil, bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelidir. O zaman gelecek çok daha farklı olacaktır. Demokratik hak mücadelesinde sebat ettik, sizler bugün rahatça okuyabiliyorsanız bu mücadelenin payı var.

'GELECEKTE BİRİLERİ ÇIKIP DA...'
Gelecekte birileri çıkıp da bu okulları kapatmak isterse abilerinizden ablalarınızdan bizlerden aldığınız emanetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. 1994 yılında bizzat şahsım İBB Başkanlığına seçildi. Başka birçok arkadaş belediye başkanı oldu. İmam hatipliler olarak bunun hakkını verdik. İmam hatip okullarının öğrencilerine en ağır hakaretler yapıldı. Bunlar bize de yapıldı.

'İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SINIF İNSAN YERİNE KOYDULAR'
İmam hatip okullarının öğrenci ve mezunları ikinci üçüncü sınıf insan yerine konuldu. 2002'de bir imam hatip lisesi mezunu bu ülkenin başbakanı seçildi. Bir kısım arkadaşları bakan oldu milletvekili oldu. 12 yıl boyunca bu görevimizinde hakkını verdik. İşte şimdi de bir imam hatip lisesi mezunu cumhurbaşkanı seçildi. Yine ülkemizin hizmetindeyiz. O iftiraların hakaretleri ne kadar haksız yersiz olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Öcü dedikleri gerici dedikleri muhtar bile olamaz dedikleri insanlar cumhurbaşkanı oldu.

'AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ İDDİASI BANA AİT DEĞİL'
Cumartesi günü Latin Amerika Ülkeri Dini Liderler Zirvesi'ne katıldık. Oradaki konuşmamda bir şey söyledim. Amerika kıtasına Kolomb'dan önce Müslümanların ulaştığını söyledik. Bu yeni değil Fuat Sezgin'in eserlerinde de yer alır. Bana ait olan bir iddia değil. Daha önce dinlerdim bu defa kaynağını da öğreniyorum. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyor.

'KOCA KOCA ADAMLAR DA İTİRAZ ETMEYE BAŞLADILAR'
Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar.

'BUNLAR ECDADININ KARADAN GEMİLERİ YÜRÜTTÜĞÜNE DE İNANMIYORLAR'
Çünkü bunlar bir Müslümanın bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bu özgüven eksikliğidir. Onun için taş üstüne taş koyamadılar. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Yeter ki biz ezberlere karşı cesur olalım. Bize öğretilmiş olan ezberleri hurafeleri sorgulama cesareti gösterelim.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39