• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘çözüm sürecini izleme heyeti’ konusuna olumlu bakmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında 4 kişilik izleme heyeti oluşturulduğu iddialarına ilişkin, “Bunlar doğru şeyler değil. Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. IŞİD’le ilgili bir soru üzerine konuşan Erdoğan, “Öncelikle DAİŞ’le alakalı olarak çeşitli dünya ülkelerinden aşta Avrupa olmak üzere ülkemiz üzerinden turist olarak gelip, Suriye’ye geçenler noktasında zaman zaman gerek şahsım, gerek başbakan, gerekse Dışişleri Bakanının açıklamaları oldu. Eğer bizlere bunlar bildirilirse, bizler bunları sınırda yakalar, ondan sonrada iade ederiz şeklinde. Buradaki rakamlar nihai rakamlar nereye geldi bilmiyorum ama çok ciddi bir rakam olduğuna şahidim. Bunları iade ediyoruz ve bundan sonra bize bildirilmesi halinde bunları yakalayıp iade etmek bizim hem insani, hem vicdani görevimizdir.

Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp Türkiye’ye bunun hesabını soramaz. Ama bildiriliyorsa biz onları kesinlikle yakalar ve iade ederiz. Dün özellikle Tunus’taki olay Bardo Müzesi’nin yanındaki aldığımız haberler yine DAİŞ terör örgütünün bunu üstlenmiş olması istikametindedir ama bu terör olayının neticesinde 20’ye aşkın dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş çocuk, kadın erkek orada ölmüş olması bir katliam, büyük bir cinayettir. Bundan dolayı ölenlerle ilgili taziyelerimizi en üst seviyede ifade ederken, aynı şekilde Tunus yönetimine de bu konudaki kınamalarımızı yazılı olarak bildirmiş durumdayız” dedi.
Terörün içinde yaşayan bir ülke olarak Türkiye’nin bu tür işlerin acısını gayet iyi bildiğini belirten Erdoğan,

“Terörün lokal bir durum olmadığını, bunun uluslararası bir konu olduğunu, bunun dini, ırkı, milleti, vatanı olmadığını hep söylüyoruz. Burada da böyle bir neticeyi yine görmüş bulunuyoruz. Buraya gelen insanlar Tunuslu değil. Ama Tunus’ta çok farklı güzel emellerle oradaki tarihi bir yeri gezmeye gelmiş olan bu turistlere karşı yapılan bu eylemin hiçbir takdir edilen veya kabul edilebilen bir yanı yoktur. Bu bir cinayet, bir katliam. Bu katliama karşı tüm ülkeler, tüm insanlık hep birlikte ayağı kalkmalıdır ve Türkiye olarak biz her zaman diyoruz ki terörle mücadelede üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya biz varız” diye konuştu.
Erdoğan, 12 bin 520 kişi hakkında ülkeye giriş yasağı bulunduğunu ve yakalanıp iade edilenlerin sayısının da 1170 olduğunu ifade ederek, “Demek ki Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya devam edecektir” dedi.

Çözüm süreci kapsamında 4 kişilik bir izleme heyeti oluşturulduğu yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise Erdoğan, bunları gazetelerden okuduğunu söyledi. “Böyle bir şeyden doğrusu benim bir haberim yok ve bu olaya da ben olumlu bakmıyorum” diyen Erdoğan, “Çünkü başbakanlığım döneminde de akil insanlar heyetinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız dedikleri zaman bunları doğru bulmadığımızı o zaman zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeylerde değil. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bu işin birinci derecede süreci yönetenleridir. Onlarla bu işler yürür. Kaldı ki burada bizler o dönemde malum temsilcileri konumunda olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik.

Hükümet olarak gönderdik, bunları gizlemeye gerek yok. Ama bu sayının 3’ten 5’e, 7’ye, 15’e çıkması veya ayrı bir grubun oraya gönderilmesi neyi değiştirecek ki. Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümetteyse hükümet de burada üzerine düşeni, gerekeni başlattığı bir süreç üzerinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç sadece kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Zaman zaman dağa bile çeşitli roman yazarları gitmişlerdir. Ne netice alınmıştır? Herhalde yeni romanlar mı yazdırılacak. Bunlara gerek yok ve bunları da doğru bulmuyorum. Bunlar da benim samimi düşüncelerimdir” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39