• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB serbest dolaşım vermedi de dünya başımıza mı yıkıldı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Her gün yeni bir durum, saldırı, taktik bir atakla karşılaşıyoruz. Bu saldırıların bir kısmını bizim dikkatimizi bölgemizden uzaklaştırmaya yönelik olarak görüyorum. Türkiye'yi terör örgütleriyle sıkıştıramayanlar kendileri sahaya girmeye başladılar. Avrupa'daki serbest dolaşım hakkımızı engelliyorlar. Göçmenler için yapacakları yardımlar fiilen yapılmıyor. ABD'ye vize başvuruları askıya alınıyor. Ekonomimizle ilgili sürekli olumsuz spekülasyonlar üretiliyor. PKK terör örgütünü tekrar devreye soktular. Saldırı sürecini bölgedeki insanlarımızın feraseti sayesinde başarısızlığa uğrattık.

 

 

Türkiye'yi siyasi, sosyal, diplomatik, tüm alanlarda diz çöktüremeyenler yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Avrupa serbest dolaşım vermedi de dünya başımıza mı yıkıldı? Hala oyalıyorlar, fakat biz sabrediyoruz. Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı, bitirelim bu işi. Bizim size bir ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç var burada.

Türkiye yine yoluna devam ediyor, hiç endişe etmeyin yoluna devam edecek. Yaşadığımız bu zor dönemde yanımızda olanları unutmayacağız gibi ayağımızaçelme takanları da unutmayacağız. Müttefik dediğimiz kimi devletlerin ülkemize karşı sergiledikleri bu iki yüzlü tutumdan çok rahatsızız. Yüz yüze geldiğimizde bize her türlü sözü her türlü teminatı verenlerin arkamızdan oynadıkları oyunların çirkinliği artık gizlenemez saklanamaz hale gelmiştir. Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. Demokrasi dersi verenlerin yeri geldiğinde bu kavramlardan ne kadar çabuk vazgeçebildiğini görüyoruz.

Dünyada kendilerine DEAŞ'ı hedef olarak gösterenler YPG terör örgütüne destek veriyorlar. Kuzey Suriye'de bir terör örgütü veya devleti oluşturmaya çalışanların niyeti nedir? Biz paramızla silah alamazken onlara parasız silah vermenin hedefi gayesi ne olabilir? Bunların ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. 

Bir Astana sürecini başlattık. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Ardından Türk Silahlı Kuvvetlerimiz İdlib'de ÖSO ile operasyonu başlattı." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39