• BIST 8840.69
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan hayırcı takımı Çanakkale Köprüsü'ne 'Hayır' diyemediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan hayırcı takımı Çanakkale Köprüsü'ne 'Hayır' diyemediler
Ankara Arena Spor Salonu'nda 'İnsan İçin Orman Ekonomi İçin Orman' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Salondaki coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kardeşlerim bu hayırcı takımı varya, bunları size özetleyim' diyerek şunları söyledi;  'Hayır' diyenler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığında bu köprüye 'Hayır' dediler. FSM yapıldı, 'Hayır' dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'Hayır' dediler. Osmangazi Köprüsü'ne 'Hayır' dediler. 3 yılda 200 milyon civarında yolcu taşıyan Marmaray'a 'Hayır' dediler. Çanakkale Köprüsü'ne 'Hayır' diyemediler. Çünkü artık bu hükümet yapar mı yapar, bunu biliyorlar. 'Bunlarla dalga geçilmez. Bunlara 'Hayır' denilmez, bunlar yapar' dediler. 19 km bölünmüş yollar, barajlar bunların hesaplarını altüst ettiler. Bunlar bu tür şeyleri yapamazlar. Şu an 59 havalimanı var. Kişi başına milli gelir 11 bin dolara çıktı. Bunların hafızası bunu almaz. Delikli kuruşa muhtaç olduğumuz günleri düşünün. Bu durumlarda IMF'ye olan borcu düşünün. 23,5 milyar dolar borcu vardı, 2013'te bu borcu sıfırladık. Bunlar böyle şeyleri yapacak kapasitede değil. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı tüm lokantaları kapatabilir' sözüne de cevap verdi. Erdoğan 'El insaf. Yalanın da bir haddi olur' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler;

ORMANCILIK KONUSUNU 6 BAŞLIKTA TOPLUYORUZ

Yüzde 65 hibe uygulaması kapsamında 30 dekarlık arazisini ceviz badem gibi ağaçlara kullanan her vatandaşımıza 40 bin liralık kaynak sağlıyoruz. 

Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini ticaretini yaygınlaştırmak vatandaşlarımıza önemli bir gelir sağlamak istiyoruz.

Ülkemizin sahip olduğutabii güzellikleri gerekli plan ve yatırımları yapmak suretiyle turizme kazandırmakta kararlıyız.

81 ilde tabiat turizmi seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz.

Sahra Çöülün yayılmasını önlemek için yeşil duvar projesini destekliyoruz.

Türkiye geçtiğimiz 14 yılda orman konusunda adeta bir devrim gerçeleştirdi.

Şehrimizin etrafı çirkin gecekondularla dolarken dahi çevre hassiyeti elden bırakılmadı.



BUGÜN HAYIR DİYENLER O GÜNDE DARAĞACININ ARKASINDAYDI'

Asırlardır süren yönetim sistemi arayışımız için çok önemli bir dönemdeyiz. Anayasa değişikliğini 16 Nisan'da miletimizin takdirini sunuyoruz. Bu ssitemin özünde güçlü etkin ve sorumlu bir yürütmenin oluşturulması vardır. Geçmişte büyük bedeller ödedik. Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile sorunlar yaşadı. Celal Bayar aynı şekilde... Ne zaman ki bu dönemler bitti Sayın Sezer döneminde aynı ekolden geldikleri halde merhum Ecevit ile anayasa kitapçığı fırlatma hadisesi yaşadık. Ertesi gün ekonominin ne hale geldiğini hatırlayın.. Pekçok usulle meclis, başbakan, hükümet devre dışı bırakıldı. 1960 darbesinde milletin seçtiği Başbakan'ı darağacına çıkarmadılar. Bugün hayır kampanyası yürütenler o günde darağacının arkasındaydı. 1970'de hükümeti zorlayanların, 1980'de devirenlerin gücü sistemin zayıflığından geliyor. Aynı şekilde 2002 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmeyenlerin cesareti sistemdeki zafiyettendir.

'FELAKET YALAN SÖYLÜYORLAR'

17-25 Aralık darbe girişimini bölücü örgütün çukur eylemlerini hatırlayın, şimdi o eylemciler hayır diyor, Kandil hayır diyor. Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütleriyle birlikte hareket etmenin izah edilebilir bir yanı olabilir mi? Terör örgütlerinin Avrupa'da nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Batı'da FETÖ'nün arkasında kimlerin olduklarını görüyoruz, milletimize bu bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Tüm yaşananlardan aldığımız dersle yönetim sistemini değiştiriyoruz. Fakat bunlar felaket yalan söylüyor. Bu anayasa değişikliğine, metni dahi okumadan karşı çıkanlar var. Anayasa değişikliğinin ne getirdiği bellidir, olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorlar. Metni oku, metni!

PARLEMENTOYA GİRMEYE HAZIR MISINIZ?

18-25 arasındaki gençler size sesleniyorum. Kızıyla erkeği ile parlementoya girmeye hazır mısınız. Bu gençliği çoluk çocuk diye değerlendirenlere 16 Nisan'da cevap verelim

Artık cumhurbaşkanlığı görevine gelecek kişi en az 25 30 milyon kişinin desteğini almak zorunda.



AVRUPA'YA NE OLUYOR?

hadi muhalefetin telaşını anladık. Onlar uzun zamandırekmeden biçtikleri sistemi kaybetmenin teleşındalar. Peki Avrupa ülkelerine ne oluyor?

Türkiye'deki referandumdan siz ne?

Hasta adam dedikleri Türkiye'yi bir türlü gömüp başına taş dikemediler. Bu ülkenin yeniden dirilişini görmek onlara acı veriyor.

Yıllarca AB kriteri deyip dayattıkları ne varsa şimdi hepsini ayaklar altına aldılar.


16 Nisan bitsin. Oturup masaya konuşağız. Bu böyle yürümez. Hüseyin Kurt kardeşimizin hesabını soracağız.

Oradaki vatandaşım ayrıca senin de vatandaşın ata ite nasıl ezdirirsin ? Bunlar da merhamet yok, vicadan yok . Bunların elinde silah yok sadece Türk bayrağı var. Bu Avrupa 2. dünya savaşının ırkçı faşist Avrupasıdır. Bu Avrupa Ortaçağ'ın Müslüman Türk düşamnı Avrupasıdır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39