• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan irtica mı getirecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan irtica mı getirecek?
Bugünlerde medya darbe dönemlerini aratmıyor.KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI-SİNAN BURHAN

En azından bir kısım medya diyelim. Türkiye’deki bütün darbelerin arka planında medya vardır. Medya olmadan darbeler kolay kolay olmaz. Çünkü medya darbe yapılmadan önce darbeye zemin hazırlar darbe sonrası ise meşruiyetini sağlamaya çalışır.

 

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

31 Mart vakası başta olmak üzere 27 Mayıs darbesinde, 12 Mart darbesinde, 12 Eylül darbesinde ve son olarak 28 Şubat darbesinde medya başrol oynamıştır.

Medyanın en kullanışlı malzemesi irticadır. Her daim irtica geliyor teraneleri ile hem askeri kışkırtmış hem de yerleşik bürokrasiyi tahrik etmiştir. Bir yandan sermayeye işaret vermiş, bir yandan da CHP’yi yanına almıştır.

31 Mart vakıasında Volkan gazetesinin yaptığı yayınlar darbeye zemin hazırlamıştır. 27 Mayıs darbesinde Akis Dergisi, Cumhuriyet Gazetesi hükümet aleyhine yayın yaptılar. İrtica haberlerini her gün yayınladılar.

Adnan Menderes’ın idam edilmesinin asıl nedeni ezanı Arapça’ya çevirmesidir. Darbenin görünürdeki nedeni yolsuzluk, Amerikancılık ve istibdat gibi gerekçeler olsa da bilinç altında ezanın Türkçe’den Arapça’ya çevrilmesi vardır.

12 Eylül darbesinde sağ ve sol çatışması adı altında darbeye zemin hazırlanmıştır. Amerika Başkanı 12 Eylül darbesi olduğu zaman Damdaki Kemancı operasını dinliyordu. Yanına gelen bir yetkili, bizim çocuklar Türkiye’de darbe yaptı demiştir.

28 Şubat sürecinde devrin gazeteleri irtica geliyor, gericilik geliyor diyerek yayın yaptılar. Her gün rahmetli Erbakan aleyhine yayınlar yaptılar. Genelkurmay’da brifingler düzenlediler. Yargı mensupları her gün bir araya gelerek hükümeti yerden yere vurdular. Bu dönemde her gün irtica haberleri yapıldı. Sonunda bir hükümet devrildi, bir siyasi parti kapatıldı. Daha sonra Refah Partisi’ni kapatanlar “hata yaptık” demişlerdir. Ama iş işten geçti. Milli irade yara aldı.

Bugünlerde irtica haberleri artmaya başladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan aleyhine haberler artmaya başladı. İrtica ve istibdat yalanına bir kez daha sarıldılar. Dün Abdülhamit’e yapılan iftiralar bugün de Erdoğan’a yapılıyor.

TRT televizyonunda bir hocamız çıktı. Bir yanlış beyanda bulundu. Niyeti iyi olabilir ama bu konuşmalar toplumu kutuplaştırdığı için fayda vermedi. Neyse hemen ardından darbe medyası geri döndü al sana irtica dediler.

Geçen hafta Beyoğlu’nda bir grup vatandaş bir bara saldırdı. Bu saldırının arka planını bilmiyorum. Bu vatandaşlar mı haklı bar sahibi mi haklı. Yoksa provokasyon mu var belli değil. Ne olursa olsun şiddete başvurmak tasvip edilemez. Birlikte yaşama kültürümüz yara alır. Bu olay sonrasında darbe medyası yine bağırmaya başladı irtica geliyor diye.

Liseli gençleri ayağa kaldırma çabaları var. Gençler güya hükumeti eleştiriyormuş. Tek düze eğitim istemiyormuş. Hemen buradan bir gezi çıkartma çabaları var. İrtica sever medya yine manşetlerden olayları köpürttüler.

Bu haberleri yaparken Sayın Erdoğan’ı da unutmuyorlar. Bütün haberlere Cumhurbaşkanını ekliyorlar. Amaçları gericiliğin kaynağı Erdoğan algısı oluşturmak. ABD medyasında, Avrupa medyasında gün geçmiyorki Erdoğan gerici ve diktatör oldu haberlerine yer verilmesin.

Oysa AK Parti ve Erdoğan, 15 yıldır iktidarda gericilik adına bir tek adım atmadı. Kimsenin yaşamı değişmedi. Ama onların niyeti gericilikle mücadele değil ki.

Batılılar diyor ki; Erdoğan uçak üretmesin, Erdoğan tank üretmesin. Milli ekonomiden vazgeçsin, sömürge ekonomisine dönülsün. Yoksa irtica palavra. Gericilik ve diktatörlük yok. Erdoğan çağırsa Reuters haber ajansını IMF’yi geri getireceğiz, faiz oranlarını artıracağız, üretim yapmayacağız dese barış ve özgürlük kahramanı olur.

Bütün bu haberler yalan ve imaja dönük haberler. Batı kendi menfaatine ters olduğu için Erdoğan’ı yıpratmak istiyor. O nedenle irtica geliyor yaygarasına sarılıyorlar. Ama bu kez oyunu bozacağız. Artık bu irtica palavrası kabak tadı veriyor. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39