• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK temsilcileri ile yemekte buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK temsilcileri ile yemekte buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı elbette yetkiler çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. İster kabul edilsin ister edilmesin. Türkiye

Rize Valiliği'nin sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine verdiği yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Buradan açıkça ifade ediyorum bugün paralel devlet yapılanmasının bölücü örgütün mezhepçi örgütün ve sözde aydınların dünyanın neresinde bir imkanı gücü mecrası varsa tamamı da Türkiye'yi karalamak Türkiye'ye zarar vermek için seferber edilmiş durumda. Yalan ve iftira makinası haline dönüşen bu şebekeye destek veren, hatta bunların karşısında sessiz kalan herkes ülkenin ve milletin önünü kesme çabalarının ortağıdır. Gün tarafsız olma günü değildir. Şunu açık söylüyorum; bitaraf olan bertaraf olur. Gün ülkenin ve milletin tarafında yer alma bu yolda tüm imkanları seferber etme günüdür. Bugün sessiz kalarak veya açıkça destek vererek dikeni sulayan herkes ortaya çıkan zulme ortaktır. Hiçbir siyasi hesap, hiçbir kişisel hesap hiçbir kızgınlık hiçbir kırgınlık bunun bahanesi olamaz. Kimse kendini aldatmasın. Türkiye tıpkı Çanakale'de olduğu gibi tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi tıpkı 1952 demokrasi mücadelesinde olduğu gibi tıpkı 2002'de olduğu gibi yeni bir direnişin yeni bir çıkışın yeni bir uyanışın eşiğindedir. Buna katkı veren herkes tarihle millet önünde şerefli yerini alacaktır. Aksi bir tutum içinde olanlarda aynı şekilde tarih ve millet önünde hak etikleri sıfattan anılacaklardır” diye konuştu.

Erdoğan, kendisine yönelik eleştirilere vurgu yaparak “Ne diyorlar, Cumhurbaşkanı da her şeye karışıyor. Cumhurbaşkanı koalisyon istemiyor, başbakan istiyor. Yani müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Dert o değil, alışmışlar. Geçmişte bunlar cumhurbaşkanlarına, seçilmiş cumhurbaşkanlarına pislik atarak, onları yıpratarak indirmeye alışmışlar. Ya atanarak gelen cumhurbaşkanlarıyla çalıştılar veya parlamento içerisinden seçilmiş cumhurbaşkanıyla çalıştırlar.Suriye, terör, koalisyon meselesi de bunun dışında değil. hepsinin faturası da cumhurbaşkanına kesiliyor. 7 haziran seçimleri olduğunda, dünya ne söylüyor? Erdoğan kaybetti. Ya seçime giren ben değilim, niye benimle ilgili hale getiriyorsunuz? Dert başka. Kusura bakmasınlar. Ben onların arzu ettiği cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım. Çünkü bu makama seçilirken milletime verdiğim bir söz var. ben milletin tarafında olacak bir cumhurbaşkanı olacağımın sözünü vermiştim, hatırlayın” ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa çalışmalarını hatırlatan Erdoğan, “Biliyorsunuz biz mevcut anayasayı değiştirmek için hükümete geldiğimiz günden beri mücadele ediyoruz. Şimdi ‘yeni anayasa' diyorlar di mi. Ya dürüst ol, dürüst olun ya. Biz yeni anayasa kuralım diye, o kadar ilginç bir teklif getirdik ki. Arkadaşlarıma şunu söyledim, ‘vekil sayıları ne olursa olsun' bizim o zamanlar 326 milletvekili sayımız var, diğerlerinin toplamı 219 veya 220. Onlar 9 üyeyle, biz 3 üyeyle yer alıyoruz komisyonda. ‘Olmaz canım bu haksızlıktır' demediler. Biz bu çalışmaya bu şekilde girdik. Ve ne oldu? Madde sayısı 47 filandı. Bunlar çekildiler. E niye çekiliyorsunuz? Arkadan bir açıklama yaptı, malum zat. Dedi ki ‘oturalım bunu yapalım'. Arkadaşlarıma dedim ki ‘gidin görüşün' ne dediler biliyor musunuz? Ana muhalefetin başındaki zat. dedi ki, ‘ikimiz olmaz, dördümüzün bunu paraf etmiş olması lazım' Ya zaten dördünün onayıyla 47 madde çıktı. İkimiz bu işi yapalım, 47 maddeyi hiç olmazsa halledelim. Yine dürüst davranmadılar, çekildiler. 60 madde oldu, aynı şeyi yaptılar. Bunlar bize dürüstlük dersi veremez. Bunlar hiçbir zaman dürüst olmadılar. Bu ülkede dürüstlüğün sembolü her zaman daha önce mensubu olduğum parti olmuştur. Bu süreç aynı kararlılıkla yine böyle devam edecektir. Bugün bizi anayasadaki yetkilerimizi aşmakla suçlayanlar var. Mevcut anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetkileri bilmeyenler var. Bunlar damdan düşmediler. Bunlar sadece önlerine konanı okudular. Biz siyasetin içinde tırnaklarımızla bu toprağı eşeleye eşeleye 40 yıl bunun mücadelesini verdik. Ne nedir, bunu gayet iyi biliriz” şeklinde konuştu.

“Seçildiğim andan beri anayasanın bize verdiği yetki neyse, yasaların verdiği yetki neyse biz bunları kullandık” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Asla bunun dışına taşmış değiliz. Neymiş, toplu açılışa katılıyorum, eee bu onları rahatsız ediyor. Toplu açılışa katılmaktan daha doğal, cumhurbaşkanının görevi ne olabilir? Bundan sonra da katılacağım. Milletimle benim bağımı koparamazsınız. Rize'den şunu söylemek istiyorum. Beyler,Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı elbette yetkiler çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. İster kabul edilsin ister edilmesin. Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişilmiştir. Şimdi yapılması gereken, bu fiili durumun hukuki çerçevenin anayasal olarak kesinleştirilmesidir.'

Erdoğan, yemek sonrası ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne geçerek Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39