• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki
ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD’nin yanına terör örgütünü yakıştıramıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyaretinden önce havalimanında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.



ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ne ABD'ye tehdit var, ne Rusya'ya tehdit var; tehdit bize. ABD'nin yanına terör örgütünü yakıştıramıyoruz. Aynı şeyi Rusya'ya da yakıştıramıyoruz. Ben bunların hallolacağına inanıyorum. Gelen haberleri dedikodu mesafesinde görmek istiyorum. Bu ziyaretin bir kırılma olduğunu düşünüyorum.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bu ziyaret ülkemizin stratejik konumunu öne çıkaracak. Türkiye'nin gerçek bir kavşak olduğu bir kez daha tescil edilecek. Çin ziyaretimden sonra Washington'a gideceğim. ABD Başkanı Donald Trump ile önemli konuları, gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. Teröle mücadele, Suriye, FETÖ konularını görüşeceğiz.

(ABD'nin YPG'ye silah yardımı) Bu ara öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. Yetkililerle bazı görüşmeler yaptılar. Biz en üst düzeyde Sayın Trump'la görüşmeleri yapalım istiyoruz. ABD geçiş süreci yaşıyor. 

Biz bunların olmasını asla arzu etmeyiz. Bir terör örgütünü, terör örgütüyle yok etmek ideal değil. Bölgede DEAŞ'le mücadeleyse en önemli mücadeleyi veren biziz. Dışarıda ve içeride bu işin icraatını yapıyoruz. Tüm terör örgütleriyle mücadeleyi veriyoruz. İnlerine gireceğiz diyorduk, inlerine giriyoruz. Bu işin mücadelesini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik. Ne ABD'ye tehdit var, ne Rusya'ya tehdit var; tehdit bize. ABD'nin yanına terör örgütünü yakıştıramıyoruz. Aynı şeyi Rusya'ya da yakıştıramıyoruz. Ben bunların hallolacağına inanıyorum. Gelen haberleri dedikodu mesafesinde görmek istiyorum. Bu ziyaretin bir kırılma olduğunu düşünuyorum.

(Gülen'in iadesi) Tabii ki gündeme getireceğiz. ABD, FETÖ'nün kuluçka yuvası haline gelmemeli. Trump'ın iradesini çok önemsiyorum.

(CHP'den gelen ABD ziyaretinin değerlendirilmesi çağrısı) Bunların siyaset öğrenmesi lazım. Onlar kendi akıllarına saklasın. Bu ziyaret yeni bir milat olacaktır inşallah.

(Brüksel'deki NATO Zirvesi) Brüksel Belediye Başkanı NATO adına konuşamaz. O kendi işine baksın. Bıraksın da bu ülkedeki üst düzey kişiler konuşsun. Brüksel Belediyesi'ni ziyaretine gitmiyorum, NATO Zirvesi'ne gidiyorum. NATO Zirvesi'ne de sokmam diyorlarsa çıksın açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39