• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerine bir konuşma yaptı.

AYD Başkanı Burhan, Anadolu medyasının sorunlarını Erdoğan'a iletti.

 

AYD Başkanı Burhan, Anadolu medyasının sorunlarını Erdoğan'a iletti

Anadolu medyasının ilk defa bir cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiğini belirten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anadolu medyasına verdiği değer nedeniyle teşekkür etti.

Burhan, Erdoğan'ın zaman zaman yalnız olduğunu ifade etmesini hatırlatarak, "Siz millet için çalışmaya devam ettiğiniz sürece Anadolu medyası sizi asla yalnız bırakmayacaktır" dedi.

"Anadolu medyası her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Anadolu medyasından darbeci olmaz, Anadolu medyasından mandacı olmaz, Anadolu medyası Kurtuluş Savaşındaki Kuvay-i Milli'ye ruhuna sahiptir" diyen Burhan, Anadolu medyasının 15 Temmuzda dik durduğunu söyledi.

Sinan Burhan, Anadolu medyasının sorunlarına ilişkin, "Ulusal medya kanallarıyla yerel televizyon kanalları aynı uydu ücretini ödüyor. Bu yerel medyanın en büyük sorunudur. Uydu fiyatlarının düşürülmesi en önemli talebimizdir. Radyocu kardeşlerimizin en büyük sıkıntısı telif haklarıdır. Telif ücretlerinin çok yüksek olması en büyük sorundur. Hem gazete hem televizyon hem radyo hem de kurumsal internet medyasına kamu reklamı verilmesi zorunlu olmalıdır. Kamu kurumları reklam verirken yerel medyada vermelidir. Verilen reklamın en az yüzde 10'u yerel medyaya verilmelidir. Bu kanunla düzenlenmelidir. Ayrıca internet medyasına ilişkin kanun düzenlemesi biran önce yapılmalıdır. Anadolu Ajansı, Anadolu medyasına haber ve bilgi sunumunda ücret almamalı ya da ücretleri indirmelidir." dedi.

 
AYD.BAŞKANI SİNAN BURHAN PROGRAM SONU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ANADOLU TABLOSU HEDİYE ETTİ.
c7hczn3wkaa_efl-001.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Anadolu Yayıncıları Derneğini ağırladı. Erdoğan konuşmasında 'Biz gücümüzü manşetlerden değil milleten aldık' dedi.
17308927_1348390531866184_291165440030514432_n.jpg

Merkel'in tavrına çok sert tepki gösteren Erdoğan 'Karşımıza maskeyle çıkarlarsa artık haydut muamelesi yapma kararı aldık. Çık ortaya delikanlıca benim Türkiye ile meselem var de ki, millet görsün' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

'15 Temmuz gecesi özellikle yerel medyamızın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmasını asla unutamam. Teknik aksaklıklar nedeniyle ulusal medyada yer alamayan konuşmamı sizler halkımıza ulaştırdınız.


O gece sizin önemli hizmetlerinizin geçtiğini biliyorum. Demokrasi nöbetleri bitene kadar süren emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.



Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Biz Anadolu basınını darbe dönemlerinde konuşma cesaretini göstermesinden biliriz. Kıt imkanlara rağmen kararlılıkla yürüttükleri faaliyetlerinden biliriz'

Kamu ilanlarının dağıtımının Anadolu basınını koruyacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum. Yerel basında yeni kadroların yetişmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Yerel basını aynı zamanda bir okul olarak görüyorum. Tüm medyaya buradan insanlarımız yetişecektir. İster patron, ister muhabir olarak yer alın ciddi fedakarlık gerektirir. Bu iş ancak sevgiyle, tutkuyla sürdürülebilir. Ülkesine, milletine sorumluluk duymayan kimsenin böyle bir faaliyette bulunması mümkün değil. Önemli olan niyetin halis olmasıdır. Buna karşılık yalanı iftirayı marifet sanan kimseye saygı göstermemiz mümkün değildir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Muhtarları küçümsediler. Benim BM'de yaptığım konuşmama 'Sanki muhtarlara konuşuyor' dedi bir zat. Sonra 30-40 muhtarı topladı. İçlerinden biri ona söylediği sözleri söyledi. 'Ben bunu demek istemedim?' dedi. Peki ne dedin?

BİZ GÜCÜMÜZÜ MANŞETLERDEN ALMADIK

Biz bugünlere maşetlerle çarpışarak geldik. Biz gücümüzü manşetlerden değil sandıktan milletten aldık. bu nedenle çarpık zihniyete meydan okuduk.



MERKEL'E TEPKİ

Ajanlık yapanlara asla müsade etmeyeceğiz. Adam tam bir ajan. İstanbul'da bizim Tarabya Köşkü'nün altında rezidansında ağırlanıyor. Merkel diyor ki bu şahsı bırakmanızı istiyorum. Ben de ona dedim ki ben size 4500 pkk'lı teröristin dosyasını verdik. 

'BEN DE HALKIMIN YANINDAYIM'

'Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun, bakanlarına kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun. Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki sen Hollanda'nın yanında mısın, güzel. Ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım.'

KARŞIMIZSA MASKEYLE ÇIKANLARA...

Karşımıza maskeyle çıkarlarsa artık haydut muamelesi yapma kararı aldık. Çık ortaya delikanlıca benim Türkiye ile meselem var de ki, millet görsün. 

AVRUPA ÜLKELERİNİ ÖZGÜRLÜĞE SAYGILI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Batı bizi basın özgürlüğüne uymamakta suçluyorlar. Türkiye'nin Cumhurbaşkanına hakaret edenlere karşı yargıya gitme hakkımızı kullanmayalım mı yapılan bu.

'Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır.'
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39