• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o eleştirilere cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o eleştirilere cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığıKülliyesinde 10. Muhtarlar Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisini eleştirenlere cevap veren Erdoğan'Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Seçimlere ben girmeyeceğim, siyasi partiler girecek. Benimle alıp veremediğiniz ne?' diye konuştu.

'BU SEÇİME BEN GİRMEYECEĞİM'

'Varsa işleri güçleri Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Ben bu seçime girmeyeceğim. Bu seçime partiler girecek. Benimle alıp veremediğiniz ne? İnşallah bunlara fırsat vermeyecek bir şekilde sonuç çıkar ve Türkiye yeniden istikrarına kavuşur. Türkiye'nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. İçeride de çıktı, dışarıda da çıktı. Hala var mı bunlar ? Var. Türkiye'ye bu ayrımcılığı sokmanın gayreti içerisinde olanlar var. Bunun için de çok ciddi çalışıyorlar. İşte buna fırsat vermemek için tekrar inanıyorum ki önümüzdeki 1 Kasım, istikrar mı, istikrarsızlık mı? Bunun seçimi olacaktır.'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

'SAVAŞI SARAY İSTİYOR ÖYLE Mİ?'

Polisleri uykusunda öldüren bunlar, binbaşıyı eşinin yanında şehit eden bunlar, polise/askere tuzak kuran bunlar, ama savaşı saray istiyor öyle mi?

Biz ret ve inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık ama onlar bunu anlamadılar. Anlamamakta direndiler. Terör örgütü okullarımızı, camilerimizi, üniversitelerimizi yaktı. Bunlar kandan ölümden besleniyor. Diyarbakır'da aynı oyunu oynadılar. Suruç'ta aynı oyunu oynadılar. Sonra bunun faturasını utanmadan bize kesmeye çalıştılar.'

ÜLKEMİZ ZOR BİR ÇOĞRAFYADA

'Ülkemiz çok güzel ama o kadar da zor bir coğrafyada. Artvin'deki sel faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Yine Artvin ve Rize'de selden zarar gören tüm ailelere geçmiş olsun diyorum. Devletimiz, ilgili tüm birimleriyle vatandaşlarımızın yanındadır ve yaraların sarılması için gereken her şeyi yapmaktadır.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN KRİTİK DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR

Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. Ortadoğu'da çatışma sürüyor. Bölücü terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimiz etkili bir mücadele gösteriyor. Koalisyon kurulamadığı için tüm yolların denenmesiyle olumsuz sonuç çıkmıştır. Anayasaya dayanarak hükümeti kurma görevi verdim. Aldığım karar anayasal bir mecburiyettir.

Milletimizin desteği sürdükçe ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm partilere egolarını bir yana koymalarını rica ediyorum.

YENİ GÖREVLENDİRMEYE İHTİYAÇ DUYMADIM

Yeni bir görevlendirmeye ihtiyaç duymadım. Beştepe'nin adresini bilmeyenlere ben hangi görevlendirmeyi yapacaktım. Bu makama her türlü hakareti yapanlar, şahsıma hakaret edenlere hangi görevi verecektim. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Anayasa'da belirtilen 45 günlük süre bitince seçimlerini yenilenmesi sürecini başlattım.

ÖNCE AYNAYA BAKSINLAR

Bana hala milletin iradesini tanımıyor yakıştırması yapanlar var. Bana o yakıştırmaya yapanlar önce aynaya baksınlar. Ben bu makama milletimin iradesi ile geldim. Yine eskiye dönüş isteği var. Biliyorlar ki millete gittikleri zaman kendi istekleri tecelli etmeyecek.

BUNLARIN DERDİ HİZMET DEĞİL

Bunların derdi hizmet değil. Yatıyor kalkıyor Erdoğan da Erdoğan. Başka bir şey duydunuz mu? Niye acaba bana bu kadar sevdalı anlayamadım. 2002'de geldiğimizde ülkeyi 3,5 yıl yönetenler neden 5 yıl yönetmediler de erken seçime gittiler?

BENİMLE ALIP VEREMEDİĞİNİZ NE?

Varsa işleri güçleri Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Ben bu seçime girmeyeceğim. Bu seçime partiler girecek. Benimle alıp veremediğiniz ne?İnşallah bunlara fırsat vermeyecek bir şekilde sonuç çıkar ve Türkiye yeniden istikrarına kavuşur. Türkiye'nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. İçeride de çıktı, dışarıda da çıktı. Hala var mı bunlar ? Var. Türkiye'ye bu ayrımcılığı sokmanın gayreti içerisinde olanlar var. Bunun için de çok ciddi çalışıyorlar. İşte buna fırsat vermemek için tekrar inanıyorum ki önümüzdeki 1 Kasım, istikrar mı, istikrarsızlık mı Bunun seçimi olacaktır.

KANDAN BESLENİYORLAR

Biz ret ve inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık ama onlar bunu anlamadılar. Anlamamakta direndiler. Terör örgütü okullarımızı, camilerimizi, üniversitelerimizi yaktı, Bunlar kandan ölümden besleniyor.

Soruyorum milletime Allah aşkına bütün bu TIR'ları yakanlar doğalgaz şebekelerini tahrip edenler, barajlarda şantiyelere girip insanları kaçıranlar, iş makinelerini yakanlar acaba neye hizmet ediyorlar. Bunları temsil eden siyasi parti acaba ne dedi? Bunlar bundan besleniyor. Diyarbakır'da aynı oyunu oynadılar. Suruç'ta aynı oyunu oynadılar. Sonra bunun faturasını utanmadan bize kesmeye çalıştılar.

ONLARIN BAYRAK NOKTASINDA HAZIMSIZLIKLARI VAR

Onların zaten bayrak noktasında hazımsızlıkları var. Son seçimde bazı yerlerde sembolik olarak birkaç Türk bayrağı dalgalandırıp bak dalgalandırdık dediler. Ama milletimiz artık kanmıyor.

Burada önemli bir nokta var. Bugün terör örgütüyle yeterince mücadele edilmediğini söyleyenler bu iç güvenlik paketeni çıkarmamak için omuz omuza hareket etmediler mi? Meclisi terk etmediler mi? Örgüte bir kez daha silah bırakma çağrısında bulunduğumuzda ne oldu?

CHP, MHP ve HDP'nin muhalefetine rağmen benim de desteklediğim iç güvenlik paketi mecliste kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39