• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere ders

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere ders
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreniyle resmi olarak hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Erdoğan burada öğrencilere ders verdi.

Pursaklar Alparslan Caddesi üzerinde bulunan okulu ziyaretinde konuşan Erdoğan, vatandaşları ve öğrencileri selamladı ve öğrencilere başarılı bir gelecek temenni etti.


 

Pursaklar'a gelmeden önce Gazi Mahallesindeki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ve 155 eğitim-öğretim tesisinin açılışını yaptıklarını hatırlatan ve bu yatırımların tutarının 500 milyon lira olduğunu ifade eden Erdoğan, Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de bugün resmi açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.


 

OSMANLI-CUMHURİYET TARİHİNİ YAKALAYACAĞIZ


 

Derslik inşasının büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Erdoğan, “Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi dahil şuanda 12 senede yaptıklarımız inşallah şöyle birkaç yıl içerisinde aynı sayıyı yakalayacak. Çünkü yavrularımızın 60-70 kişilik dersliklerde okumasını istemiyoruz, azami 30 öğrenci kapasiteli derslik olacak, daha fazlası olmayacak. Çünkü kaliteli, nitelikli eğitim olacaksa sınıfların bizim okuduğumuz zamandaki gibi olmaması lazım, bizim sınıfımızda 75 öğrenci vardı, ama şimdi ben inanıyorum ki burada 30'un altındadır" diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERE DERS


 

Girdiği bir derslikte öğrencilere başarının sırrını da veren Erdoğan, tahtaya "Oku, düşün, uygula, neticelendir" diye yazdı. Erdoğan "Millet iradesi" şeklinde bir de başlık açtı. 

MESELE BU 

Kız öğrencilere sınıf mevcutlarının 30'un altında olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan,'evet' yanıtını alması üzerine, “Buyurun mesele bu, nitelikli eğitim-öğretim olacak. Bugün bu 155 eğitim-öğretim tesisinin açılışını yaparken Pursaklar'a söz verdik. Dedik ki; Pursaklar'a uğrayacağız, oradaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sınıflarından birkaç tanesini dolaşalım dedik” dedi. 

NABİ AVCI'DAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifiyle, Ankara'da 155 eğitim tesisinin açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Pursaklar'daki okulun kullanacağı spor salonu için teşekkür eden Avcı, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Gençilk ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Pursaklar'daki eğitim yuvasının açılışından büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39