• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'le ilgili "OHAL'in çok uzak olmayan gelecekte kalkması mümkündür.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan istişare toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Terörle mücadelede uygulanan OHAL'le ilgili konuşan Erdoğan 'OHAL'den mağduriyet yaşadığını söyleyen sade vatandaş kim varsa ilgili yerlere başvurabilir, hatta bizzat bana başvurabilir. OHAL'in çok uzak olmayan gelecekte kalkması mümkündür.' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Borsa İstanbul neredeyse her gün yeni rekorlar kırıyor. Merkez Bankası'nda döviz rezervimiz yeniden tırmanışa geçti. Turizmde kayıpları telafi ettiğimiz döneme giriyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Yatırımcı, girişimci ve özellikle de uluslararası sermayeyi kalkınmamızın temel unsurlarından biri olarak görüyor ve çok önem veriyoruz. Uluslararası sermayeyi kurumsallaştırmak suretiyle senede bir kez biraraya gelmek inanıyorum ki, Türkiye ile uluslararası sermayenin daha da büyümesini ve güçlenmesini sağlayacaktır. Türkiye 1980'lerden beri özel sektöre dayalı büyüme modeliyle hareket eden bir ülkedir.

 
MEDYA ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN ÖZGÜRLÜĞÜ KULLANAMAZ

Açık ve net söylüyorum: Basında sınırsız bir özgürlük sözkonusu olamaz. Medya ülkeyi karıştırmak için, kendi içinde tahrik etmek için her türlü özgürlük alanlarını istismar ediyorsa onlar için de yargı vardır. Yargı onlar için de çalışır. Dünyanın hiçbir yerinde sınırsız özgürlük sözkonusu değildir. Bizim bakanlarımıza dahi orada konuşma imkanı vermeyecek kadar Batı engelleyicidir. En son Hamburg G-20'de soydaşlarımızla Almanya'da salon toplantısı yapalım dedik. İzin vermediler. Ne oldu özgürlük? Niye izin vermiyorsunuz? Siz gelin burada istediğiniz yerde size izin verelim, konuşturalım.

OHAL'İN SINIRLARINI BATI ÇİZEMEZ! BİZ BELİRLERİZ

Fotoğraf oldukça net. Bir yanda 80 milyon vatandaşı ve 780 bin kilometre ile vatan toprağı diğer tarafta ruhunu bir şarlatana adamış örgüt vardır. Seçim bu ikisi arasında yapacaktır. Biz 250 vatandaşımızı 1 yıl önce kaybettik. 250 vatandaşımız şehit oldu. Dün kabristanlarını dolaştık. Aileleriyle görüştük, acı onlarda. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Diğerleri için herşey çok rahat. 2 bin 193 vatandaşımızı gazi olarak aramızda saklıyoruz. Onlara layık olmaya çalışıyoruz. Geçen hafta GATA'daki yaralılarımızı göreyim dedim. Kimisinin ayağı, kimisinin kolu kopmuş. Bütün bunlar ortadayken OHAL'i kaldır bunlar bildiklerini okusunlar. Yok böyle bir şey.



KİMİN GÜVENCESİNDE 25 GÜN YÜRÜDÜLER? BİR ŞEY OLDU MU? 

Düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Düşüncelerine güvenmedikleri için düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Biz rahatız, korkmuyoruz. İşte buyrun 25 gün yürüdüler. Kimin güvenliğinde yürüdüler? Hükümetimizin güvencesinde yürüdüler. Herhangi bir şey oldu mu? Vatandaşlarımız herhangi bir şey yaptı mı? Hala bu ülkede güvenlik yok diyemezsinzi. Şimdi OHAL'le uğraşıyorlar. Kusura bakmayın OHAL olmasaydı bu kadar rahat hareket edemezlerdi. OHAL'in sınırlarını Batı'nın çizdiği şekilde belirlemeyiz. Onu biz belirleriz. Milletimizin verdiği yetkiyle olağanüstü hali biz iş dünyası daha rahat çalışsın diye yapıyoruz.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK! BİZ BİTTİ DİYENE KADAR SÜRECEK

Açık ve net söylüyorum. Bana diyorlar ki, 'Peki ne zaman bitecek?' diyorlar. Bu iş tamamen bittiği zaman bitecek dedim. Doğu Batı Almanya birleştiğinde 500 vatandaş açığa alındı. Kimse bir şey sordu mu? Biz şu anda yargıyla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu bütün vatandaşlarımızın huzuru içindir. PKK ve YPG mücadele ettiğimiz iki terör örgütüdür. Bizim sizlerden ve Batılı dostlarımızdan ricamız biraz empati yapmanızdır. Türkiye terörle mücadelesinin başka hiçbir ülkenin riayet etmediği derecede hukuk devleti sınırları içerisinde yürüttü, yürütüyor ve yürütecektir.


 

MAĞDURİYET YAŞAYAN SADE VATANDAŞ BİZZAT BANA BAŞVURABİLİR

OHAL'den mağduriyet yaşadığını söyleyen sade vatandaş kim varsa ilgili yerlere başvurabilir, hatta bizzat bana başvurabilir. OHAL'in çok uzun olmayan bir tarihte kalkması mümkündür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39