• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

CUMHURBAŞKANI GÜL SİNCAN METROSUNU AÇTI - VİDEO

CUMHURBAŞKANI GÜL SİNCAN METROSUNU AÇTI - VİDEO
Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Sincan-Batıkent Metrosu, hizmete açıldı.

Sincan Harikalar Diyarı Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Davetliler, resmi törenin ardından metronun ilk seferinde de yolculuk yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanyol Başbakanı Rajoy da istasyona birlikte binerek, vagonda bir süre bakanlarla sohbet etti.

HAT 12 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Kızılay - Sincan hattı üzerinde; Batıkent, Batımerkez, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2,?Eryaman 3, Devlet Mahallesi, Fatih, GOP, Törekent 1 ve OSB olmak üzere 12 istasyon bulunuyor. Batıkent'ten, Sincan Törekent'e kadar hattın uzunluğu 15.5 kilometre.

BAŞBAKAN KOLTUĞU CUMHURBAŞKANINA VERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek Batıkent-Sincan Metrosu açılışına katıldı.

Test sürüşleri yaz aylarında başlanan 15.5 kilometrelik Kızılay - Sincan hattında 11 farklı istasyon bulunuyor.

Açılışa Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile birlikte geldi. Başbakan ilk sürüş için koltuğu Cumhurbaşkanı Gül'e verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:

Hayaldi elhamdülillah gerçek oldu. Sayın Başbakanımızdan rica ettik. Başbakanımız Ulaştırma Bakanı'na talimat verdi. Süratle faaliyete geçildi. Yerel seçimlerden önce Sincan metromuzu açıyoruz. Nasip olursa önümüzdeki ay da inşallah Çayyolu metrosu hizmete girecek. Yıl sonunda da inşallah Keçiören metrosu hizmete girmiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sayın Başbakanımıza, hükümetemize sonsuz teşekkürler ediyorum hepinize saygılar sunuyorum sağolun.

Başbakan Erdoğan: 

'Bugün Ankara'da bir büyük hasreti sonlandırıyoruz. Ankara'da 3 koldan ilerleyen metro hatlarından Batıkent-Sincan hattını açıyoruz. Bu hattın açılışının 11 ay öne çekilmiş olması bir azmin göstergesidir. Hayırlı olsun diyoruz.Önümüzdeki ay da Kızlıay Cayyolu hattını 10 ay erken hizmete alıyoruz. Sırada Keçiören metrosu var. O da yıl sonunda test sürüşlerine başlayacak, 2015 yılında onu da hizmete almış olacağız. Ankara'daki raylı sistem uzunluğu 23.5 kilometredir. Bunu 67.5 kilometreye çıkaracağız. Kızılay'dan Esenboğa'ya giden metro, Kızılay'dan gara yine bir metro hattımız olacak. Biz laf üretmeyiz icraat üretiriz. Ankara'yı ulaşımda da Avrupa başkenti konumuna yükseltmiş olacağız.

Batıkent-Sincan ulaşım süresi 35 dakika olacak, kısa zamanda aktarmayı da kaldıracağız Kızılay'a direkt ulaşacak ve 30 dakikanın altına düşüreceğiz.Başkanımdan şunu rica ettim; artık bu metro hatları üzerinde istasyon noktalarında muhakkak katlı otoparkları yapalım ve bu katlı otoparklarda vatandaşımız gelsin aracını park etsin, sonra raylı sistemem intikal ve yürüyerek gitsin gelsin, bunu sağlayalım. İstanbul'da da bunu yapacağız.Sincan Eryaman artık birçok sıkıntıyı bu vesileyle aşıyor. Kısa zamandan işinden evine ulaşma şansını yakalıyor.

Cumartesi İstanbul'da bir büyük açılış töreni gerçekleştirdik. 156 trilyona mal olan 20 kavşak ve yolun açılışiını yaptık. Durmak yok yola devam diyoruz.Ankara'ya kapanıp kalan bir hükümet olmadık, hep yollarda olduk, hep çalıştık. 11 yıl boyunca bir şeyden özenle kaçındık, sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındık. Biz Ankara'yı tam anlamıyla bir başkent konumuna yükselttik.11 yıl boyunca gereksiz münakaşalardan nasıl uzak durup hizmet ürettiysek bugün de yarın da bunun mücadelesini vereceğiz. Boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz, bizi yavaşlatamayacksınız, bizi millete hizmetten alıkoyamayacaksınız.


Her türlü adımı attık, temel attık bir de baktık arkadan Etlik'teki şehir hastanesini yürütmeyi durdurma kararı geldi. Bunlarla uğraşmaktan yolumuza devam edemiyoruz. Şimdi yeniden bir düzenleme yapacağız bu şehir hastanesini yapmak için.Sabrediyoruz, ama bir taraftan da bu yola devam edeceğiz. Bu ülke çok ihmal edildi. Şu anda hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

Hep beraber buraya Batıkent'te metroyla geldik. Sizler de bu metroyu sabah akşam kullanacaksınız ve yollarda geçen zamanlarınıza, acıdığınız zamanlarınıza artık acımayacaksınız. Bütün ankaralı vatandaşlarıma özellikle sincan ve çevresindeki bütün vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran metronun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese, yerli yabancı şirketlerine, işçisinden mühendislerine teknisyenlerine kadar herkese çok teşekkür ediyorum.Ama bu projelerin gerçekleşmesi için esas karar verenler ve bununla ilgili finansmanını sağlayanlar ve bizzat takip edenler, başka değerli kardeşim Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma bakanları Lütfü Elvan bey, gözlerim aradı kendisini Binali beyi göremedim ama. Altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesinde Türkiye'nin her bir yanında çok büyük hizmetleri geçti. Başkan Melih Gökçek beye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Şu bir gerçek ki bu metroları yapmakta geciken bir ülkeyiz. Aslında metrolar 200 sene önce dünyanın büyük şehirlerinde yapılmaya başladı. O yıllarda İstanbul'da biz de başlamıştık. Galata – Karaköy. Ama dahasonra ara veridk. Şimdi çok şükür son 10 yılda İstanbul ve Ankara'da metro hizmetleri geliştiriyorz. New York'u Londra'yı Paris'i bilenler bilir. Yerin üstü kadar yerin altında yol vardır. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39