• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

CUMHURBAŞKANI GÜL TSK SURİYE AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI GÜL TSK SURİYE AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye uçağının düşürülmesinin millî bir mesele olduğunu belirterek, 'Suriye'de olup bitenleri düşündüğümüzde bu tehlikeli durumu; silahlı kuvvetlerimizi karada, havada denizde teyakkuzdalar' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye uçağının düşürülmesinin millî bir mesele olduğunu belirterek, "Suriye'de olup bitenleri düşündüğümüzde bu tehlikeli durumu; silahlı kuvvetlerimizi karada, havada denizde teyakkuzdalar" ifadesini kullandı. 

Nükleer Güvenlik Zirvesi için Hollanda'da bulunan Abdullah Gül, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde soruları cevapladı. 

Suriye uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesini değerlendiren Gül, şunları söyledi: "Bunlar millî ve ulusal meseleler. Suriye'de olup bitenleri hepimiz biliyoruz. Daha önce nelerin olduğunu biliyoruz. Uçağımızın başına gelenleri biliyoruz. Ayrıca zamam zaman sınırımızın ihlal edildiğini buna bir karşılık vermek mecburiyetinde olduğunu da biliyoruz. Suriye'de olup bitenleri düşündüğümüzde bu tehlikeli durumu; silahlı kuvvetlerimizi karada, havada denizde teyakkuzdalar. Bu olayda da iki Suriye uçağı Türkiye sahalarını girmek üzereyken ikaz edildiler, birisi döndü diğer dönmedi. Türkiye sınırları içine girince sınırları korumakla görevinde olan silahlı kuvvetlerimiz görevlerini yerine getirdiler. 
Bu milli bir mesele dolayısıyla görevlerini yerine getirdikleri için tabii ki Genelkurmay Başkanımızın şahsında silahlı kuvvetlerimizin tamamına gösterdikleri vazife ve iradeden dolayı kendilerine duyduğumuz güveni tekrarladım." 

Abdullah Gül, bu gibi konuların milli ve hep beraber sahiplenilmesi gereken siyasetin dışında konular olduğunu söyledi. 

Abdullah Gül, "Yapılan şey sınırlarımızı korumaktır. Normal şartlar olsa başka uygulamalar olabilir. Zaten angajman kurallarının uygulanacağı ilan edilmişti. Dolayısıyla gereği yapılmıştı." dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Finlandiyalı Tarja Hallonen ile büyükelçilikte bir araya geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39