• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Cumhurbaşkanı Gül'den Ahmet Kaya'ya Ödül

Cumhurbaşkanı Gül'den Ahmet Kaya'ya Ödül
Cumhurbaşkanı Gül görev süresenin son yılında toplumda yankı uyandıracak önemli bir karara imza attı.
Gül; Türkiye'de sağ kesimin uzun yıllar tepki gösterdiği, hakkında açılan davalar nedeniyle sürgün hayatı yaşadığı Paris'te hayatını kaybeden ünlü besteci ve yorumcu Ahmet Kaya'ya, müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü verdi.
Cumhurbaşkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:



"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Yönetmeliği'nde, hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Ülkemiz kültür ve sanatının yüceltilmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişileri veya kurumları, Devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi öngörülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız ödülün, her yıl kültür ve sanatın farklı dallarında verilmesi talimatı vermişlerdir. Bu çerçevede, Değerlendirme Kurulu Prof. Dr. Mustafa İsen, Nadir Alpaslan, H.Ahmet Sever, Yusuf S. Müftüoğlu, Zeynep Damla Gürel, Prof. Dr.Tufan Gündüz, Prof. Dr. Osman Horata'dan oluşmuştur."

Gül'ün, Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine, 2013 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin şu kişilere verdiği dile getirildi:

*İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında yaptığı değerli çalışmaları için Prof. Dr. Fuat SEZGİN’e
Klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle Sosyal Bilimler dalında Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na.

*Türk edebiyatının geniş kitlelerce benimsenmesine ve toplumumuzda kültür tarihine yönelik ilginin oluşmasına sağladığı önemli katkılar için Edebiyat dalında Prof. Dr. İskender Pala'ya.
*‘Batıya Akan Nehir’ belgeseli ile insanlık tarihinin doğudan batıya yürüyüşünü güçlü bir görsellik ve zengin bir anlatımla aktarmadaki başarısı ve bu doğrultuda medeniyetler arası uzlaşıya getirdiği değerli bakış açıları için Belgesel dalında Prof. Dr. Bekir Karlıağa'ya.
*Doğal ve kültürel çevre konuları ile kentlerdeki kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında gösterdikleri yoğun çabalar ve kent kültürü alanındaki toplumsal farkındalığın artmasında sergiledikleri başarılı çalışmaları ile Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihi Kentler Birliği’ne.
Müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı biraraya getirdiği gerekçesiyle Müzik alanında merhum Ahmet Kaya'ya.
Ödül töreni daha sonra duyurulacak bir tarihte Cumhurbaşkanlığı Çankaya yerleşkesinde yapılacak.
milliyet
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39