• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

CUMHURBAŞKANI GÜL,SOMA'DA BASIN AÇIKLAMASINDA AĞLADI

CUMHURBAŞKANI GÜL,SOMA'DA  BASIN AÇIKLAMASINDA AĞLADI
Soma’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zaman zaman duygulanarak bu acıların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Soma’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu acıların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmasının şart olduğunu söyledi. Zaman zaman duygulanan Gül, "Bu facianın yaralarını sarmak ve bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa’nın Soma ilçesinde facia yaşanan madende incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Gül, "Çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Bütün vatandaşlarımın, kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şüphesiz ki madenler ve yer altında rızık kazanmak için çalışmak belki de kazançların en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vehameti anlaşıldığından devlet bütün imkanlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Bir kayıp, o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür. Acı hepimizin acısıdır. Çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmayı muhakkak gösterecektir. Dünyanın bir çok yerinden acımızı paylayan dostlarımız var yas ilan edenler var. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu acıların yaşanmaması gerekir. Gelişmiş ülkeler bunları nasıl minimize ettilerse biz de bütün kuralları gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsinin yapılması gerekir. Tüm soruşturmalar başlamıştır ve bunlar devam edecektir. Buradan alacağımız dersler bu acıları bir daha yaşamamak için ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz hükümetimiz bu acılara bir nebze de olsa merhem olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Milletimizin başısağolsun. Bütün ailelerin acılarını paylaştığımı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39