• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Cumhurbaşkanı Gül'ün Miyasoğlu Mesajı

Cumhurbaşkanı Gül'ün Miyasoğlu Mesajı
Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Güzel Ölüm'ün yazarı Mustafa Miyasoğlu'nun vefatı büyük üzüntüye neden olurken, Miyasoğlu'nun vefatı sonrası yayınlanan mesajlar onun kültür hayatımıza nasıl bir katkı sağladığının da göstergesi oldu ade
"Her zaman saygı ve şükranla hatırlayacağız"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yazar, şair ve edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu’nun vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Gül, Miyasoğlu’na Alltan’tan rahmet , kederli ailesi, sevenleri, dostlar ve edebiyat dünyasına başsağlığı diledi.

Gül mesajında “ Değerli arkadaşım Mustafa Miyasoğlu’nun vefatını derin teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Yakın ve kıymetli bir dostu kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Edebiyat dünyamıza seçkin eserler kazandıran Mustafa Miyasoğlu’nu her zaman sayı ve şükran ile hatırlayacağız” ifadelerini kullandı.

"Kültür hayatımızda ayrı bir yeri vardı!"

TBMM başkanı Cemil Çiçek Edebiyat dünyasının değerli isimlerinden Mustafa Miyasoğlu’nun yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat ettiği haberini almaktan büyük üzüntü duyduğunu belirterek “ Kaleme aldığı Roman ve hikayelerin yanı sıra , gazete ve dergilerde yayınlanan düşünce yazılarıyla kültür hayatımıza ayrı bir ışık tutan Merhum Miyasoğlu’na Allah’tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Edebiyatımız için büyük kayıp

Edebiyatçı yazar D. Mehmet Doğan: “Edebiyatımızın önemli isimlerindendi. Sadece şiir,hikaye ve roman yazmadı. Kendisi özellikle bu alanlarda başarılı bir isimdi. Aynı zamanda edebiyat tarihimiz için ciddi çalışmalar yaptı. Çok önemli isimleri gündeme getirdi. Sın olarak Ahmet Mithat Efendi’nin vefatının yüzüncü yılı’nda güzel toplantılar düzenledi. Edebiyatımızın büyük kayıplarından biridir.”

Rahmet Ayında vefat etti!

Edebiyatçı muzaffer Doğan: “Büyük Doğu teknesinden yerişmiş, Büyük Doğu mücadelesini kavramış, Büyük Doğu mücadelesinde yazan ve eser veren bir isimdi. Şairdi Romancıydı… 50 yıla yakın bir zamanda eserleriyle tanınan bir sanatçı, yakın dostumdu. Mübarek Ramazan’da öbür aleme göç etmesi de derin manalar taşımaktadır. Cenab-ı Hakk’a hamdolsun . Mü’min olarak gitti. Güzel bir ayda rahmetin yağdığı bir ayda ve yağmurlu bir günde vefat etti.

Teşvik edici bir insandı

Kültür Sanat eleştirmeni Bünyamin Yılmaz: “ Kültür dünyamıza katkıları büyük bir insandı Mustafa Miyasoğlu. Sadece eserleriyle değil, teşvik edici özelliğiyle de dikkat çekerdi. Saygısız insan üzerinde büyük emekleri vardı. Birlikte yola çıktıkları merhum Hasan Nail Canat’ın vefatı sonrası “Aynalar yolumu kesti” adlı oyunla tüm Anadolu’yu dolaşırken Miyasoğlu hocamızda Necip Fazıl’ı anlatmıştı. Mekanı cennet olsun.

İstediği bilgilerin hepsini aktaramadı

Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Aksal: “Miyasoğlu geçmişten bu yana Üstad Necip Fazıl’la özdeştirdiğimiz bir isimdi. Ahmet Mithat efendi ile ilgili yaptığı çalışmalarla da tanınırdı. Akit ve Milli gazetede haftalık yazıları yayınlanıyordu. Genç nesile aktarmak istediği bilgilerin son dönemlerde yarım kaldığından bahsederdi. Hakk’ın rahmetine kavuşan Miyasoğlu’nun ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39