• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

CUMHURBAŞKANI KAYSERİ VALİLİĞİ'NDE

CUMHURBAŞKANI KAYSERİ VALİLİĞİ'NDE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Barış için herkes elini taşın altına koymalıdır'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, bir dizi açılış, temel atma, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kayseri’de, Vali Orhan Düzgün tarafından karşılandı. Valilik Balkonu’ndan halkı selamlayan Gül, Kayseri'de hemşehrileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Valiliğe gelişinde halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Gül, burada tören mangasını selamladı.
Valilik makamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, ''Reyhanlı’da çok üzücü bir olay yaşadık. Tek hamlede yaşanan en büyük terör olayı oldu. Bölgemizde olağanüstü bir gelişme var. Bu ateşin sıcaklığı yansırsa büyük bir sorun yaşanır. Bunu yaptıranlar, yapanlar hepsi ortaya çıkacaktır, çıktı da. Mahkemeler bunu sonuca bağlayacaktır. Suç, suçlunun yanına kar kalmayacaktır. Bizden daha zorda olan ülkeler var. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak güçlü bir ülke. Bölgede güçlü olan ülkeler arasında yer alıyor. Umut ediyorum ki, Suriye’deki iç savaş fazla sürmez'' diye konuştu.
Hiç kimsenin kan dökülmesini istemediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Komşu olduğumuz için, 900 kilometre sınırımız olduğu için biz duyarsız kalamayız. Kan döküldüğü için biz bu kadar hareketliyiz. Kamuoyuna yansıyan gelişmeler vardır, yansımayan diplomatik çalışmalar vardır. Kan dökülmese, ülkeler kendi içinde problemlerini çözer. Önemli bir devlet olarak Rusya’nın ve Çin’in işin içinde olması gerekir. Rusya’nın da kanın durması için harekete geçmesi takdire şayandır. Bizler Suriyelilere yardımcı oluyoruz. Nihayetinde Suriye onların ülkesi. Komşu olduğumuz için bizi ilgilendiriyor. Ama her şeyden önce orada Suriyelilerin razı olması gerekir. Aldığı balistik füzeleri, kendi halkı içerisinde kullanan bir rejim var. Dünyada ilk defa balistik füzeleri bir rejim kendi vatandaşlarına karşı kullanıyor. Akdeniz'in kıyısında, demokratik hukukun üstünlüğüne dayalı, halkının taleplerine kulak veren, halkının hepsinin huzur içerisinde yaşayabileceği yeni bir düzenin kurulması, Suriyeliler için de, bölge için de dünya için de büyük önem taşıyor'' ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39