• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmalıyız

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmalıyız
ABD yanlış yapıyormuş!..

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

SİNAN BURHAN

Amerika Birleşik Devletleri bizim stratejik ortağımız mı? Yazıya böyle bir soruyla başlayalım. Belki dün soğuk savaş döneminde Sovyetlere karşı bazı ortaklıklarımız olmuş olabilir. Ancak bugün gelinen noktada stratejik ortaklığımız kalmadı. Ama bazı dostlarımız ikide bir iki ülkenin müttefik olduğunu, ABD ile Türkiye’nin stratejik ortak olduğunu söylüyorlar.

Bu çevreler özelikle sınır ötesi hareket yapmamıza ABD’nin niçin karşı çıktığını anlayamadıklarını söylüyorlar. Bunda anlamayacak ne var. ABD kendine göre doğruyu yapıyor. ABD bölünmüş bir Ortadoğu istiyor. Bu planı 30 yıldır uyguluyorlar. Körfez harbinden bu yana bölgeyi bölüyorlar. Önce Irak’ı istikrarsızlaştırdılar. Bu ülkede iç savaş var. Ardından Suriye’yi istikrarsızlaştırdılar. Belki de Suriye dört parçaya bölünecek. Demem o ki ABD kendi ajandasını uyguluyor. Bize göre yanlış yapıyor ama kendine göre doğru yapıyor. Gerçekleri görelim.

ABD 30 yıllık bir planı uyguluyor. 2001 yılında 11 Eylül saldırıları olmuştu. Bu saldırılar sonunda ABD Büyük Ortadoğu Projesini açıkladı. Condeleezza Rice 22 ülkenin sınırının değişeceğini söyledi. ABD şimdi bu ajandayı uyguluyor. Kimse ABD yanlış yapıyor demesin. Kafamızı kuma gömmeyelim. Bu cendereden ancak çelikten bir şuurla çıkabiliriz.

Millet ve ümmet şuuru lazım. ABD ve İsrail projesi adım adım uygulanıyor. Amaç İsrail’in topraklarını genişletmek. Büyük İsrail’in ilk adımlarını atmak. O nedenle sırada Türkiye var. Rahmetli Erbakan Hocam Suriye düşerse sırada Türkiye var demişti. Bakın İsrail Suriye’ye saldırdı. Durduk yere neden saldırdı. Sebep belli İsrail Suriye’nin bir bölümünü işgal edecektir. Bu işgale ne Rusya ne de ABD ses çıkarmayacaktır. Buradan yazıyorum. Not alın.

Türkiye’nin Afrin’e müdahalesi sadece bir terör örgütüne müdahale değildir. Bu müdahale ABD, İsrail projesine müdahaledir. Biz orada PKK ya da YPG terör örgütleriyle savaşmıyoruz. Biz orada Siyonist bir projeye müdahale ediyoruz. ABD ile stratejik ortaklık lafta kaldı. Artık ne bizler ne de ABD tarafı bu yalana inanmıyoruz.

Ülke olarak bu gerçekleri görmemiz lazım. Zeytin Dalı Harekâtı uzayabilir. Yıllar sürebilir. Ama Türkiye bu harekâtı yapmak zorundadır. Bizler aksi takdirde bu ülkede huzur içinde yaşayamayız. Halk olarak sinirlerimiz aldırmalıyız. Sabırlı ve metin olmalıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmalıyız. Ülkemizin beka meselesinin olduğunu bilelim. İş ciddi. Bu ülkede cumhuriyetçisi, Alevi’si, Sünni’si, milliyetçisi herkes bir beraber olmak zorunda. Bu ülke bizim vatanımız. Birlikte yaşayıp birlikte öleceğiz. Ama bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39