• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE DOSTLUK HAVASINDA GİRMEK İSTİYORUZ:

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE DOSTLUK HAVASINDA GİRMEK İSTİYORUZ:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası yaptığı ilk ''Millete Hizmet Yolunda'' programında cemaate yüklenerek Cumhurbaşkanlığı seçimi mesajları verdi.

Erdoğan, 'Biz, 10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, tam bir dostluk, kardeşlik, sükunet ve suhulet havasında girmek istiyoruz. İnşallah, kısa süre zarfında adayımızı açıklayacak, Türkiye'yi 77 milyonuyla kucaklayan bir atmosferde seçimleri gerçekleştireceğiz. Ne seçim öncesinde, ne seçim sonrasında bir belirsizliğin oluşmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin ve ekonominin belirsizlik içine girmesine asla göz yummayacağız' dedi. 
Erdoğan, bu gece televizyonlarda yayınlanan, 'Millete Hizmet Yolunda' programında şu mesajları verdi: 

CEMAATE YÜKLENDİ: 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne, şahsıma, çalışma arkadaşlarıma, hatta aileme yönelik son derece ahlak dışı saldırılar yapıldı. Milli iradeyi gölgelemek, demokrasiyi devre dışı bırakmak, hukuku çiğnemek suretiyle Türkiye, kutlu istikametinden saptırılmak istendi. 

EKONOMİYİ DURDURMAK İSTEDİLER: 

Ekonomiyi durdurmak, tüm kazanımlarımızı yok etmek, Türkiye'nin istikrarla büyümesini yavaşlatmak istiyorlardı. Küresel ölçekteki büyük projelerimizi, Hızlı Tren, 3'üncü Boğaz Köprüsü, 3'üncü Havalimanı, Marmaray gibi projeleri durdurmak, Türkiye'nin küresel rekabetteki gücünü kırmak istiyorlardı. Artık şehadet haberlerinin gelmediği, artık ölüm haberlerinin gelmediği, başarıyla ilerleyen Çözüm Süreci'ni akamete uğratmak, kardeşliğimize darbe vurmak istiyorlardı. İşte siz, bu saldırılara dur dediniz. Siz, istiklalimize, yeniden istiklal mücadelemize sahip çıktınız. 

VERDİĞİNİZ MESAJI ANLADIK: 

30 Mart seçimleriyle, sizlerin bize verdiğiniz mesajı çok iyi okuduk, çok iyi anladık. Şundan emin olunuz ki, istiklalimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu tehdit eden çetelerle, örgütlerle mücadelemiz hiç hız kesmeden devam edecektir. Uluslararası merkezlerin maşası gibi çalışıp, kendi ülkesine ihanet eden örgütlerden, hukuk ve demokrasi içinde mutlaka hesap sorulacaktır. Sizler, 30 Mart'ta sandıkta bize bu yetkiyi verdiniz, bu talimatı verdiniz. Hiç endişeniz olmasın, bizler de vazifemizi bihakkın yerine getireceğiz. Yine sizler, 30 Mart'ta, aktif dış politikamızın, Çözüm Süreci'nin, küresel yatırımların, özellikle de ekonomik politikalarımızın devamı konusunda bize güvenoyu verdiniz. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE DOSTLUK HAVASINDA GİRMEK İSTİYORUZ: 

Biz, 10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, tam bir dostluk, kardeşlik, sükunet ve suhulet havasında girmek istiyoruz. Cumhur, tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Bizim aday tespit çalışmalarımız son derece hassas bir şekilde ilerliyor. İnşallah, kısa süre zarfında adayımızı açıklayacak, Türkiye'yi 77 milyonuyla kucaklayan bir atmosferde seçimleri gerçekleştireceğiz. Ne seçim öncesinde ne seçim sonrasında bir belirsizliğin oluşmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin ve ekonominin belirsizlik içine girmesine asla göz yummayacağız. İnşallah, Türkiye bu seçimlerden de güçlenerek çıkacak ve 2023 hedeflerine artık çok daha yakınlaşmış olacak. 

1 MAYIS UYARISI: 

Perşembe günü çalışanlar için büyük öneme haiz 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi, 2008 yılında Hükümet olarak 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak biz tatil ilan ettik. 1 Mayıs'ın, şiddetten, vandalizmden, çatışmadan uzak şekilde, bir emek, demokrasi ve dayanışma şöleni olarak kutlanması en büyük arzumuz. Millet olarak, geçmişte yaşanan acı ve kötü manzaraların yaşanmasını hiç arzu etmiyoruz. 1 Mayıs'ın artık coşku içinde kutlanması, olumsuz imajından kurtulması en büyük arzumuz. İşçilerimizin, emekçilerimizin, tüm çalışanlarımızın, tahriklere boyun eğmeden, kendi günlerini bayram havasında kutlayacaklarına inanıyor; ben de tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39