• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

ÇÜRÜK DİŞTEN YOLA ÇIKILARAK AYDINLATILAN CİNAYET

ÇÜRÜK DİŞTEN YOLA ÇIKILARAK AYDINLATILAN CİNAYET
ÇÜRÜK DİŞTEN YOLA ÇIKILARAK AYDINLATILAN CİNAYETİN İLK DAVASI GÖRÜLDÜ.

www.kayserinews.com kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

Kayseri’de 13 ay önce bulunan kafatasından yola çıkan cinayet büro ekiplerinin çürük dişinden kimliğini belirlediği İlhami Temizer'i öldürdükleri iddiası ile tutuklu yargılanan iki arkadaşı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Cinayeti işlemediklerini söyleyen sanıklar, birçok kadının İlhami Temizer'in evini fuhuş yapmak için kullandıklarını söylediler. İlhami Temizer'in babası M.T. ise "Benim oğlumu bir poşetin içinde elime verdiler. Kim yaptıysa ondan şikayetçiyim" dedi. 


Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar M.A.K., M.Y. ile öldürülen İlhami Temizer'in şikayetçi babası M.T., annesi H.T. kardeşi İ.T. ile avukatlar hazır bulundu.


Sanık M.A.K. öldürülen İlhami Temizer ile aralarında hiçbir husumet bulunmadığını belirterek, "İlhami'nin evine bir çok kadının fuhuş yapmaya gittiğini biliyorum" dedi.


SANIKLAR CİNAYETİ İNKAR EDİYOR
Sanık M.Y. ise olay günü M.A.K. ile alkol aldıklarını söyledi. M.Y., "Olay günü G.Ö. isimli kadın bizi aradı, S.Ş.'nin İlhami'nin evinde olduğunu, onu alıp eve getirmemizi söyledi. Biz de M.A.K. ile birlikte İlhami'yi aradık, kızın yanında olmadığını söyledi. İlhami'nin evine gittik, kızı orada görünce İlhami'ye tepki gösterdim.

O da gırgır geçer gibi konuşunca, cebimdeki çakı ile üzerine yürüdüm, daha sonra bizi ayırdılar, biz de S.Ş.'yi alarak oradan ayrıldık. Bunun dışında kendisi ile hiçbir tartışmamız olmadı. Kendisi arkadaşımdır. İlhami'nin evi fuhuş için kullanılıyordu. İlhami ortadan kaybolduktan sonra kendisini sürekli aradım, evine gittim.

Ablasının oğlu olan yeğeni, İlhami'nin şehir dışına çıktığını kimseyle görüşmeyeceğini söyledi. Ayrıca İlhami daha önceden de evinde kalan kadınlardan birisinin dostu olan S.Ö. isimli adam ile tartıştı. İlhami kaybolmadan 3-4 ay önce S.Ö., İlhami'ye küfürler edip, tehdit ederek, üzerine saldırmıştı, biz ayırmıştık. Bunun dışında hiçbir bilgim yok" diye konuştu.


İlhami Temizer'in babası M.T. ise cinayeti kim işlediyse ondan şikayetçi olduğunu belirterek, "Benim oğlumu bir poşetin içinde getirdiler" dedi. Anne H.T. de "Benim ciğerim yandı, herkesin yansın" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Tanık olarak dinlenen S.Ş. de "İlhami'nin evinde para karşılığı ilişkiye giriyordum. İlhami benden yatak parası alıyordu. Hiçbir husumetimiz de yoktu" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Mayıs ayına erteledi.
OLAY
16 Kasım 2015'te Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Tavlusun Mahallesi’nde yaklaşık 13 ay önce dere yatağında bir kafatası ve kemik parçaları bulundu. Otopsi sonucunda orta yaşlarda bir erkeğe ait olduğu belirlenen kafatasında saçma taneleri olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kafatası üzerinde gerçekleştirilen incelemede maktulün diş tedavisi gördüğünü belirledi. Araştırmanın kapsamı genişletildi, hakkında kayıp müracaatında bulunulan şahıslar ile diş tedavisi yapılan kamu ve özel hastanelere ait polikliniklerde kayıtlı yaklaşık bin kişiyi incelemeye aldı. İncelemede 43 yaşındaki İlhami Temizer’in çene yapısı ile kafatasındaki çene yapısının benzerlik gösterdiği tespit edildi. Ailesinden alınan DNA örneklerinin de uyuşması sonucu kafatasının Temizer’e ait olduğu kesinleşti. Kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, cinayetle bağlantıları olabileceği şüphesiyle S.Ş. ve G.Ö. isimli kadınlar ile M.A.K., M.Y. ve H.H.S.’i Kayseri ve Sivas’ta düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerden M.A.K. ve M.Y., cinayet zanlısı olarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39