• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Dağlıca'da kaçırılan askere 15 ay hapis

Dağlıca'da kaçırılan askere 15 ay hapis
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 2007 yılında 12 askerin şehit edildiği PKK saldırısı sırasında kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılan 8 askerden biri olan ve kaçırıldığı esnada Roj TV’ye demeç veren er Ramazan Yüce, 1 yıl 3 ay
Toplam 6 ayrı suçtan yargılandıktan sonra Van Askeri Mahkemesi'nce "emre itaatsizlik" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip hükmün açıklanması geri bırakılan Uzman Çavuş Halis Çağan ile "alenen askerleri itaatsizliğe teşvik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra tutuklanan er Ramazan Yüce hakkında, Roj TV'de yayınlanan konuşmalar nedeniyle açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 1 saat süren davanın duruşmasında, "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 9,5 yıl hapsi istenen er Ramazan Yüce, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Uzman Çavuş Çağan için ise beraat kararı verildi. Er Yüce'nin avukatı Dinçel Aslan, mahkeme heyetinin müvekkili hakkında verdiği kararın Yargıtay yolunun açık olduğu ifade etti. Aslan, müvekkilinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Denetimli Serbestlik Kanunu'ndan yararlanmasını beklediklerini söyledi.

SALDIRIDA 12 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Tabur Komutanlığına 21 Ekim 2007'de terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda 12 asker şehit olmuş, 17 asker yaralanmıştı. Saldırıdan sonra kendileri ile irtibat kesilen ve 5 Kasım 2007'de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılan Uzman Çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Çavuş Mehmet Şenkul, 10 Kasım 2007'de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

2 Şubat 2008'de Van Askeri Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tahliye edilen 8 askerin, 18 Aralık 2009 tarihinde Van Askeri Mahkemesi'nde görülen davasında, erlerden Ramazan Yüce "alenen askerleri itaatsizliğe teşvik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Uzman Çavuş Halis Çağan hakkında ise "emre itaatsizlik" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.
Askeri Mahkeme ayrıca, Yüce ve Çağan hakkında Roj TV'de yayınlanan görüntülerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından görevsizlik kararı vererek dosyayı Van Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Van Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, askeri savcının gönderdiği iddianameyi kabul etmiş, er Yüce için "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 9,5 yıla kadar, Uzman Çavuş Çağan için de "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Davanın bugün görülen son duruşmasında Uzman Çavuş Çağan için beraat kararı veren mahkeme heyeti, er Ramazan Yüce’yi ise Yargıtay yolu açık olmak üzere 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39