• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Davutoğlu, çözüm sürecine vurgu yaptı

Davutoğlu, çözüm sürecine vurgu yaptı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm sürecini güçlü irade ile sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Malatya yeni devlet hastanesi önünde 44 tesisin toplu açılışını yapan ve burada vatandaşlara hitap erden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye’yi IŞİD ile anan Kılıçdaroğlu’na soruyorum; biz mazlumlara yardım yapıyoruz, siz ne yaptınız" diye sordu. Davutoğlu, “12 yıldır dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumlara sahip çıktığımıza sahip çıkar mısınız, zalimlerin karşısında durduğumuza şahitlik eder misiniz” diye soran Davutoğlu, sokak olaylarına da temas etti.

“Bu provokatörler, ne provokasyon yaparsa yapsın, siz bizim arkamızda olduktan sonra her şeyin üstesinden geliriz” diyen Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu bir teklifte bulunuyor. ’Yeni tezkere çıkaralım. Kobani için yeni tezkere çıkaralım’ diyor. Şimdi maskeleri indi. Şimdi diyorlar ki; ’Kobani’dekiler bizim kardeşimiz.’ 300 bin Suriyeli katledildi. Senin milletvekillerinin ziyaret ettiği, neredeyse elini öptüğü Esad’a karşı çıkmayıp, Esad’ı savunmaya devam ediyorsun. Çıksın ve izah etsin. O öldürülen kardeşlerimiz hem Arap, Türkmen, Kürt, Hristiyan ve Nusayri’ydi. IŞİD Çobanlı Türkmen kasabasına saldırdığında siz neredeydiniz HDP ve CHP? O kardeşlerimize de biz kucak açtık. Arap kardeşlerimiz katledildiğinde siz neredeydiniz? Şimdi de Kobani’deki kardeşlerimize biz sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu aziz millete sığındılar” şeklinde konuştu.

“Daha düne kadar Esad ile işbirliği yapan PYD, Kobani konusunda neden Esad’dan yardım istemiyor”diye soran Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu diyor ki; ’yasa çıkaralım, yardım yapalım’ diyor. Biz o yardımları başlattık bile. Yakılan her binanın yerine daha iyilerinin yapılması için talimat verdik. Malatya provokatörlere izin vermedi. Allah razı olsun" dedi.

Çözüm sürecine de temas eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Çözüm sürecini güçlü irade ile sürdürmeye devam edeceğiz. Doğu ve batısı ile kuzey ve güneyi ile milletimizi barıştıracak her adımı atmayı sürdürüyoruz. Çözüm süreciyle ilgili rahatsız olanlar var. Çözüm sürecini engellemek için provokasyonlara başladılar. Kararlılıkla kamu düzenini koruyacağız. Kararlılıkla Suriye’deki ve dünyadaki bütün mağdurlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli irade karşısında duranların tuzaklarına karşı çıkmak için kararlı mısınız? 62’nci hükümetin Başbakanı olarak soruyorum; 12 yıl süresince AK Parti kadrolarına verdiğiniz desteği bize de verecek misiniz? Allah sizi yanımızdan eksik etmesin.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39