• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na: Öyle Bir Laf Attıki ‘Oynayamayan gelin 'yerim dar' dermiş’

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na: Öyle Bir Laf Attıki ‘Oynayamayan gelin 'yerim dar' dermiş’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT iddialarıyla ilgili, 'Anadolu’da bir söz var ‘oynayamayan gelin yerim dar’ dermiş. Liderlik yapamıyor, parti parçalara ayrılacak durumda.

Bu parçalanmadan dışarıdaki bir aktörü sorumlu tutarak kendisini kurtarmaya çalışıyor' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun MİT'in içerisinde CHP ile ilgili ayrı bir birim olduğu yönündeki iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Elinde bir delil varsa çıksın söylesin. Yoksa delil olmadan Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını yıpratmaya çalışmasın. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kılıçdaroğlu ispata davet ediyorum. Neden böyle bir açıklama yapmayı hissetti. Parti içinde her gün farklı bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun liderliğini ciddiye alan yok. Anadolu’da bir söz var ‘oynayamayan gelin yerim dar dermiş’ Liderlik yapamıyor, parti parçalara ayrılacak durumda. Bu parçalanmadan dışarıdaki bir aktörü sorumlu tutarak kendisini kurtarmaya çalışıyor. Her iddiada bulunabilir ama bizim devletin kurumlarını yıpratmaktan uzak durmalı.

Kendi Milletvekil Rıza Türmen diyor ki ‘biz yeteri kadar karışığız MİT’e ihtiyaç mı var’. Arada sırada CHP Genel Merkezi’ne gitsin, milletvekillerini toplasın. Bu kadar iş arasında ben bütün milletvekillerimizle bir araya geliyorum. Başkasını suçlayacağına oturup ev ödevini yapsın. Liderlik böyle olunmaz. Her gün yeni ithamlarda bulunarak gündem değiştirmeye çalışmak basit bir davranış. Dersim olayında alamadığı ilkesel tutumu alsın. Kendi partisi ile ilgilensin. Önce liderliğini göstersin sonra devlet kurumlarını hedef alacak tavır alsın. O zaman konuşuruz. Kesinlikle bu iddialar doğru değil.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39