• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Davutoğlu saldırıyı yapan örgütü açıkladı

Davutoğlu saldırıyı yapan örgütü açıkladı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Reyhanlı'da düzenlenen saldırının arkasında Esed rejimi ile doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütü olduğunu açıkladı.
Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Berlin'de görüştü. İki bakan Türkiye ile Almanya arasında Stratejik Diyalog Mekanizması kurulmasına dair ortak bildiriyi imzaladıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırılardan sonra Almanya'nın verdiği desteğe teşekkür eden Davutoğlu, bugünkü toplantının Türk-Alman ilişkileri için tarihi bir sayfa olacağını, ancak Reyhanlı'da meydana gelen patlamanın da etkisiyle Suriye meselesinin de görüşüldüğünü kaydetti.

Saldırının ardından gösterilen dayanışma için teşekkür eden Davutoğlu, birçok ülkeden taziye mesajı aldıklarını söyledi.

Hergeçen gün artan mülteci sayılarıyla komşu ülkelere yönelik güvenlik riskinin arttığını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Suriye'de devam eden krizin iki etkilenen tarafı varsa biri Suriye halkıdır, diğeri de komşu ülkelerdir. Artık uluslararası toplum biran önce, gecikmeden kendi halkına karşı her türlü acımasız yöntemi kullanan rejime karşı ortak bir tavır belirleme vakti gelmiştir. 100 binlerce Suriyeli misafir ediyoruz. Mültecilerin sayısı her gün artıyor. Türkiye'ye ve komşu ülkelere yönelik güvenlik riski artıyor."

Davutoğlu: Saldırının arkasında eski bir Marksist terör örgütü var

Bakan Davutoğlu, Suriye meselesinin çözümü için ivme kazanıldığı bir dönemde Reyhanlı'daki barbarca saldırının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu terörist yapı içindeki 9 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Davutoğlu,"Bunlar üzerinden yaptığımız çalışmalarda rejimle doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütüne ait olduğu ortaya çıktı." dedi.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye halkını, komşu ülkeleri, bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit eden bir rejime karşı hiçbir önlem almadığına dikkat çeken Davutoğlu, "BM Güvenlik Konsey'nin bu konuda net ve açık bir karar alması lazımdır." çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile ilgili kırmızı çizgilerinin ise "Suriye halkına yönelik kolektif cezalandırmanın devam etmesi" olduğunu söyledi. Davutoğlu, kimyasal silah kullanılmadan yapılan katliamların "olabilirmiş" gibi gösterilmesinin doğru olmadığını vurguladı.
kaynak cihan
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39