• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Davutoğlu'ndan emeklilere müjde

Davutoğlu'ndan emeklilere müjde
Seçim bildirgesinde yeni anaysa ve başkanlık sisteminin yer alacağını söyleyen Davutoğlu emekli maaşlarına ek zam yapılacağını ve Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin yüzde 10'a indirileceğini açıkladı. Davutoğlu "Şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak" ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, "Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi" şeklinde konuştu.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
- AK Parti grupları milletimizin temsilcisidir. İstiklal orduları yürürken hangi kompozisyon varsa AK Parti gruplarında o vardır. AK Parti birçok sınavdan geçtikten sonra güçlü bir kaya gibi ayaktadır. Her bir milletvekilimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum bu makamlar bize babamızdan kalmadı. Bu slonu dolduran Aanadolu, Rumeli, Sakarya, Toros çocukları babalarından kalan bir miras için burada değil milletin helal oyları ile verdikleri oylarla buradalar.
- Bizler hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Bundan sonra da nerede bir hayır varsa yürüyeceğiz nereden bir şer gelirse kaya gibi durup onu def edeceğiz. Gerçek bir sadakat duruşuydu AK Parti grupları. Vefat eden milletvekillerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bilsinlerki onların davası bizim davamızdır. Aileleri ailemiz çocukları çocuklarımızdır. AK Parti konjonktürel bir hareket değildir.
- Değişimi aynı anada gerçekleştirmek için sağlam bir AK Parti grubu kurmak ve nesiller arası ilişki kurmak için üç dönem kuralı getirildi. Sadece Türk demokrasi hareketinde değil dünyada takdirle anılmıştır. Bu hareketin öncüleri abilerimiz belki bu salonda bulunmayacaklar.
AK Parti arması hediyeetti
- Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi. Dava arkadaşlarımıza torunlarına da intikal edeceğini düşündüğümüz bir arma hediye AK Parti arması hediye edeceğiz. Sayın Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'e burada armaları vermek istiyorum. Bu yeni bir başlangıç beratıdır. İşte AK Parti böyle bir kadrodur emek vereni unutmaz. Bizde gıybet kulisler yoktur hayır düşünmek ve helalleşmek vardır. Bu mesele şahsi davamız değildir bizimle başlamadı bizimle bitmeyecek bir zümrenin meselesi değildir. Hiç hesap etmesinler bu hareket kendi içinde farklı görüşler olsa bile ihtilafı bölünmeye taşımayacak bizim davamız şahsı bir dava değil.

 

Kılıçdaroğlu'na 23 Nisan göndermesi
- Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon mülakatında diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak.' Bakınız, 'hayalimiz iktidar olmak demiyor' veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi, olacak olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz.
- Bizim en büyük hasmımız olsa bile kimsenin onurunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Biz iktidara geldiğimizde OHAL vardı. İlk yaptığımız OHAL'i kaldırmaktı. 6-7 Ekim olaylarından sonra OHAL rüyaları görenler bir daha bu ülkede OHAL görmeyeceksiniz köyler ve meralar boşalmayacak. Yeni Türkiye'yi inşa etmeye devam edeceğiz. yeni anayasa kimsenin tahkir edilmeyeceği bir anayasa olacak biz 2023 sözleşmesi hazırlıyoruz yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak.
Başkanlık sistemi ve yeni anayasa
- 2007 ve 2011 seçimleri sonrasında anayasa komisyonları kuruldu. Şimdi biz yeniden millete gidiyoruz ve milletten aldığımız yeki ile yeni bir anaysa ve başkanlık sistemini milletimiz ile paylaşacağız. Demokratikleşme adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.
- Biz 12 yıl içinde dünya ekonomisi küçülürken Türkiye ekonomisini büyüttük. Bugün bütün dünyada daralma var bugün açıklanan rakamlarda görüldüğü gibi yüzde 2,9 oldu. Tarımdaki büyüme istediğimizin altında kalmasına rağmen büyüme gerçekleşti.
Emeklilere müjde
- Maaşı 1000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Maaşı 1000 ile 1100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da 1100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. 1000 liraya kadar da bu 100 liralık artışla sağlanacak. 1020 veya 1030 lira maaşı varsa o da 1100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek.
- Bütün emeklilerimizi kapsayacak şekilde, ticaret faaliyetinde bulunan emeklilerimizde aylık yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu, bu kesintiyi de yüzde 10' a indiriyoruz.
- Şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız aylık 145 lira, '65 yaş aylığı' alıyor. Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 lira civarındaydı. 145 lirayı 200 liraya çıkarıyoruz.

- Atılacak bu adımlar bütçemizi zorlayan adımlar değildir. Aylardır bu çalışmalar yürütüldü biz hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamadık uygulamayacağız. Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. İşte onun hayali bu emeklilerimize sesleniyorum bu hayallere kapılmayın. Geçmişini bildiği için noterden kağıt alıp getiriyor biz hiç notere gitmedik millete gittik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39