• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Davutuoğlu AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda:

Davutuoğlu AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda:
Davutoğlu'ndan çok kritik 'Kilis' açıklaması

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'ndaki yaptığı açıklamada, "İki gündür ensar şehir, Kilis'e DAEŞ'e ait roket mermileri düşüyor. TSK, angajman kuralları çerçevesinde DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına da geçmiş olsun diyorum. Maalesef sınırlarımızın yanıbaşında şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Gerekli tedbirlerle ilgili istişarelerde bulunduk. Vatandaşlarımızı ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, ‘Gençlik ve Belediye’ konulu 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'na başarılar dileyerek, ödül alacak projeleri ve bu projelerin sahibi olan belediye başkanlarını yürekten tebrik ettiğini ifade etti. Davutoğlu, “Gençlik ve belediye temalı yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik bir jüri heyetimiz yaklaşık 1,5 aydır belediyelerimizden gelen projeleri titizlikle inceleyerek, ödül almaya hak kazanan projeleri belirledi. Dereceye giren tüm projeler gerçekten de şehirlerimiz, şehirciliğimiz adına umut verici projeler” diye konuştu.

"BU SALDIRILARA CÜRET EDENLERİN BUNUN HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEYECEKLERİNDEN EN UFAK BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN”

Kilis'e yönelik roketli saldırılara değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“İki gündür ensar şehir, gurur duyduğumuz, mültecilere kucak açmasıyla iftihar duyduğumuz ensar şehir Kilis’e DEAŞ terör örgütüne ait roket mermileri düşüyor. Bu sabah yeniden 4 roket düştü. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi ve DEAŞ terör örgütüne ait mevziler vuruldu. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, Kilis halkına da geçmiş olsun diyorum. Milletimiz ve Kilis’teki vatandaşlarımız emin olsun ülkemizin savunması ve milletimizin emniyet ve huzuru için her türlü önlem ve tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın zararını telafi edecek, hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Daha öncede Akçakale’ye benzer saldırılar, top atışları olmuştu. Maalesef sınırlarımızın yanı başında çok şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Dün Kilis Valimiz, Kilis Belediye Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla ve Genelkurmay Başkanımızla konuştum, gerekli tedbirler hususunda istişarelerde bulunduk. Bugün incelemelerde bulunmak üzere Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımız Kilis’teler. Vatandaşlarımızı bu ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak bir şüpheniz olmasın.”

“BU SİYASETİN MİLLET NEZDİNDE KABULÜNÜN SEBEBİ 81 VİLAYETİMİZDEKİ ESERLERİMİZDİR”

AK Parti belediye başkanlarının ne zaman biraraya gelseler bunun sadece belediye başkanları arasında bir istişare olmakla kalmadığını, aynı zamanda burada ülkenin gelecek perspektifinin ele alındığını kaydeden Davutoğlu, “Başka hiçbir partinin Türkiye’nin her yerindeki halkla temas kuran, onlarla gönül bağı oluşturan belediye başkanları yok. Sizlerle iftihar ediyoruz. Yok çünkü bizden başka Türkiye’yi kucaklayacak bir parti yok. Bizden başka her vatandaşın hukukunu savunan bir siyasi hareket yok. Sadece bizim partimiz, AK Partimiz 7 bölgede 81 vilayette 78 milyon vatandaşımıza hizmet üretiyor. Başka hiçbir partinin böyle bir salonda Türkiye’nin her yerinden gelen temsilcilerle toplantı yapmaya mecali yetmez. Bir tek buna AK Parti’nin gücü yeter. AK Partili belediyeler 78 milyonluk nüfusumuzun yaklaşık 53 milyonuna doğrudan hizmet ediyor. Bir başka ifadeyle nüfusumuzun yaklaşık yüzde 68’lik dilimi, geri kalan belediyeler ise Türkiye’nin bütününe hizmet veren AK Parti hükümetleri sayesinde hizmet üretebiliyorlar. AK Partili belediye başkanlarımız 30 büyükşehir belediyemizin 18’inde, geriye kalan 51 il belediyemizin de 30’unda halka hizmet, hakka hizmet şiarıyla milletimize hizmet etmekte. 919 ilçenin 589’ unda, 396 beldenin 231’inde işinin ehli AK Partili başkanlarımız iş başında. Toplamda ise bin 396 belediyenin 868’i AK Partili, ak yöneticilerin yönetiminde. Bu sayısal veriler AK Parti belediyeciliğinin yerel yönetimlerde bir marka haline geldiğinin ispatıdır. Ama inanıyorum ki daha yapacak çok işimiz, katedecek çok yolumuz var. İnşallah bir sonraki yerel seçimlerde 2019’da bu sayıyı daha da artıracak ve daha pek çok ilde, ilçede, beldede vatandaşımızın gerçek belediyecilikle tanışmasını sağlayacağız. Bu hareketin mayalandığı yer belediyelerimizdir, yerel yönetimlerimizdir. Bu hareketin, bu siyasetin millet nezdinde kabulünün sebebi 81 vilayetimizdeki eserlerimizdir. Bu başarı hikayesinin temelinde AK Parti’nin şehirleri ihya eden belediyecilik anlayışı vardır. Bu anlayışı Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı'ndaki efsanevi başarılarından sonra AK Parti'yi siyasetin temeli haline getirdik. Bu alanda tarih yazdık. Dünyaya örnek olacak hizmetleri hayata geçirdik. İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Kocaeli, Bursa, Samsun ve daha birçok şehrimiz Türkiye’nin nereden nereye geldiğini tablolarla açık bir şekilde ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

“HANGİ RAKAMI ALIRSANIZ BU RAKAMLAR 2002’YE GÖRE 10 MİSLİ ARTMIŞTIR”

Yerel yönetimlerde devrim niteliğinde işler yaptıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Sorunları yerinde çözmek için yereli güçlendirme anlayışını hakim kıldık. İdeolojik retoriklere sapmadan, hayatını ihtiyaçlarını karşılamayı öne çıkaran yerel yöneticilik anlaşımız çeyrek asra yaklaştı. 20 yılı aşan hizmetler sunan belediye başkanlarımızda aramızda. Bazı verileri paylaşmak istiyorum. 2002 yılında bütçeden belediyelere ayrılan pay sadece 4 milyar 700 milyon idi. Bu rakam geçtiğimiz yıl tam 46 milyar 400 milyon lira oldu. Mahalli idarelere aktarılan payın GSYH içindeki oranı 2002’de yüzde 1,35 iken, 2015’te bunu 2,37’ye yükselttik. Alt kalemlerde ise astronomik artışlar sağlandı. 2002’de İlbank’tan belediyelere sadece 360 milyon kredi vermişken, biz geçtiğimiz yıl 7 milyar 150 milyon krediyi yerel yönetimlere aktardık. 2003 yılını takip eden 13 senede belediyelere tahsis ettiğimiz uzun vadeli kredide 26 milyar lirayı buldu. Sadece kredilendirme yapmadık. İller Bankası üzerinden belediyelerimize ve il özel idarelerimize 14 yıl önce yalnızca 70 milyon hibe verilmişti. Bizse geçen yıl 650 milyon lirayı yerel yönetimlere hibe ettik. Hangi rakamı alırsanız bu rakamlar 2002’ye göre 10 misli artmıştır.2003-2015 yılları arasında da yaklaşık 3 milyar 600 milyon liralık hibe işlemi gerçekleştirdik. Yine İller Bankası aracılığıyla 2003’ten günümüze kadar 14 milyar lira harcayıp, 4 bin 441 işi bitirerek yerel yönetimlerin hizmetine sunduk. Böylece içme suyu, kanalizasyon, imar planı, üst yapı, harita gibi sayısız hizmetle milletimizin yerelde aldığı hizmetlerin kalitesi yükseldi, vatandaşlarımızın memnuniyeti arttı. Su ve kanalizasyon alt yapı projelerini başlattık” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39