• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

‘DEDEMİN FİŞİ’ FİLMİNE İNCELEME BAŞLATILDI

‘DEDEMİN FİŞİ’ FİLMİNE İNCELEME BAŞLATILDI
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, geçtiğimiz gün fragmanı yayınlanan ‘Dedemin Fişi’ isimli sinema filmini incelemeye aldıklarını söyleyerek, “Kültür faaliyetleri desteklenmelidir ama kültür faaliyetleri küfür faaliyetine dönerse desteklenmez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren ‘Dedemin Fişi’ isimli sinema filmindeki Kayseri’yi küçük düşürücü bazı sahnelerin olduğu yönündeki tepkilerin ardından filmi incelemeye aldıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bir kenti küçük düşürücü bir tanımlama varsa yapılması gerekenlerin olduğunu söyledi. Bakan Elitaş, “Bir şey duydum, tam ne olduğunu anlayamadım ama bir filmle ilgili fragman varmış. Bu fragmanı izleme imkanı bulamadım. Arkadaşlarıma talimat verdim şimdi, izleyip burada eğer bir ilin hak etmediği bir şekilde kötü propagandası yapılıyorsa dünya tarafından marka haline gelmiş, Kayseri ile özdeşleşmiş bir ürünün böylesine kötü bir şekilde yapıldığı, olmayan bir şekilde rezil edecek bir anlamda yapıldığı bir şey var ise ticaret kurallarına da aykırı bir durumdur. Çünkü Kayseri’nin en önemli ticari ürünlerinden birisi pastırma ve sucuk ile ilgili bir konu. Konuyu arkadaşlarım inceliyor. İnceledikten sonra öyle bir yanlış varsa, farklı bir intiba uyandıracak durum varsa Kültür Bakanlığı nezdinde hem de Ekonomi Bakanlığı olarak gerekli girişimleri yapmak zorundayız. Hiçbir ile, mahalleye, eve, aileye hakaret etme hakkı yok. Bugün başarılarıyla, ticari ahlakıyla hakikaten başımızı dik tutan, göğsümüzü kabartan Kayserililerle övünç duyduğumuz bir sürede bizimle ilgili yapılan eğer ahlak dışı bir tanımlama varsa onunla ilgili yapmamız gereken işler vardır diye düşünüyorum. Diliyorum ki söylendiği gibi değildir, bir sanat faaliyetini engellemek adına değil sadece bir ilin ticari görünümünü ve adını, markasını; adıyla, markasıyla olan bir pozisyonu bir ile kara leke çalınmaysa onunla ilgili ‘dur’ dememiz gerekir. Sanat muhakkak ki doğrudur, her zaman destek verilir, kültür faaliyetleri desteklenmelidir ama kültür faaliyetleri küfür faaliyetine dönerse desteklenmez. Umuyorum ki arkadaşlarımızın yaptığı inceleme sonrasında fragmandaki gibi değildir, gereği neyse yapacağız, yapmalarını söyleyeceğiz” diye konuştu.
Şubat ayında Erciyes’te üçlü bakanlar zirvesi gerçekleştirileceğini ifade eden Elitaş, amaçlarının Kayseri ve Erciyes’in uluslararası tanıtımını sağlamak olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Kayseri’de Şubat ayının 19’unda bakanlar zirvesi yapacağız. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan ekonomi bakanlarıyla ve işadamları ile birlikte zirve yapacağız. Muhtemelen 500 civarında misafiri Kayseri’de ağırlayacağız. Zirveyi Erciyes’te gerçekleştireceğiz çünkü Erciyes’i artık sadece Türkiye değil uluslararası pozisyona tanıtmamız gerekiyor. Bizim bakanlığımızın en önemli işlevlerinden birisi de marka ve markalaşmak. Önce Türkiye markasını ön plana çıkarıp ‘Made in Turkey’ yazısının bir sınıf atlamasını ve daha etkili hale gelmesini arzu etmek üzere iki aydır hem Türkiye’de hem dünyada gezdiriyoruz. Bu anlamda baktığımızda da Kayseri’yi bir marka şehir haline getirebilmek için Kayseri’yi dünyada tanıtabilmek, Erciyes’i tanıtabilmek için gayret gösteriyoruz. Muhtemelen Şubat ayı sonunda ekonomi yazarlarını da Kayseri’de ağırlamayı planlıyoruz. Bu anlamda büyükşehrimize ve sayın valimize teşekkür ediyorum, büyük katkılar sağlıyorlar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39