• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Demirel, Kılıçdaroğlu'nu istifadan döndürdü iddiası

Demirel, Kılıçdaroğlu'nu istifadan döndürdü iddiası
Beş seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmek istediği CHP liderini bu kararından 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in döndürdüğü iddia edildi.

10 Ağustos, Yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açarken, Recep Tayyip Erdoğan eski Türkiye'nin bütün kirli ittifaklarını paramparça etti. 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Pensilvanya desteğinin oy kazandırmak yerine oy kaybettirdiğini fark eden CHP bu kez MHP ile doğrudan işbirliği yaptı. Adını kimsenin bilmediği Ekmeleddin İhsanoğlu'na bel bağlayan çaresiz muhalefet, Cumhurbaşkanı seçiminde de alışık oldukları gibi sandığa gömüldü. Erdoğan Cemaat,MHP ve CHP'nin yanı sıra 12 partinin birleştiği seçimi tek başına kazanınca sadece Erdoğan karşıtlığı üzerine zoraki kurulan ittifak da yerle bir oldu. 

HERKES TOPU BAŞKASINA ATTI 
30 Mart'taki yerel seçimlerde iki partinin oy oranı yüzde 44 civarında iken çatı adayının yüzde 38'de kalması üzerine CHP'de hesaplaşma erken başladı. İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine tepki gösteren ulusalcı Süheyl Batum "Bu başarısızlığın sorumlusu Genel Başkan ise tabii ki olağanüstü kurultay olur" dedi. Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz da "Yaşanan hezimetin sorumluluğu, elbette, Çatı Aday yanlışını dayatarak kabul ettirmeyi deneyenlerdedir" diye konuştu. 

İHSANOĞLU: BENDE LAF BİTTİ 
MHP'de yapılan ilk değerlendirmelerde hezimetin sorumlusu olarak 'kamuoyunu yönlendiren, seçimi daha yapılmadan kazanılmış gibi gösteren anketler, tatil yapmayı sandığa gitmeye tercih edenler ve muhalefet partisi içinde yer alıp, daha en baştan 'muhafazakar' kimliği nedeniyle İhsanoğlu'nu boykot edenler' belirlendi. Ayrıca ülke genelinde CHP'nin, MHP kadar fazla çalışmadığı dile getirildi. Hezimete en anlamlı tepkiyi ise Ekmeleddin İhsanoğlu verdi. Dün öğlen Yeniköy'deki evinden çıkan İhsanoğlu, karşısında habercileri görünce "Bende laf bitti" diyebildi. 

MUHARREM İNCE KAZAN KALDIRDI 
CHP Grup Başkanvekili İnce, Erdoğan'ın zaferinden sonra partisini topa tuttu. İnce, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım" dedi. 

TEK SUÇLU ŞEZLONG 
CHP ve MHP'nin kendilerine toz kondurmayıp şezlonglarını terk edemeyen tatilcilere çatması "Ne çektin be şezlong" yorumlarına neden oldu. 

YALNIZ ADAM EKMEL 
CHP ve MHP'nin yeterli imkanı sunmadığı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim günü yanında danışmanları Özlem Gürses ve Mete Belovacıklı'nın bulunmaması dikkat çekti. 

Köşk seçimi sonrası CHP ve MHP kendisini 'kazanan' ilan ederken başkalarını suçlayarak topu dışarı attı. Erdoğan sandıktan hat-trick çıkartarak tüm rakiplerini mağlup etti. 

DEMİREL, KILIÇDAROĞLU'NU İSTİFADAN DÖNDÜRDÜ 
Takvim'in haberine göre; Cumhurbaşkanı seçimi sonrası ortalıkta görünmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimseye görünmeden evine gitti. Ailesine danışıp, görevinden istifa etti. Ancak şok kararı parti yönetiminden önce Güniz Sokak'ta oturan 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e iletildi. CHP'nin de babası olan Demirel, Kılıçdaroğlu'nu bu kararından vazgeçirdi. Bu arada, Fethullah Gülen'in de CHP liderine şu mesajı gönderdiği öğrenildi: Sakın istifa etme. Partinin başında kal. 2015 seçimlerinde her türlü desteği vereceğiz.

takvim
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39