• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Demirtaş'tan operasyonlara ilişkin açıklama

Demirtaş'tan operasyonlara ilişkin açıklama
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin IŞİD ve PKK terör örgütlerine yönelik yaptığı operasyonları değerlendirerek

"Bu olup bitenler, mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış, sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı halen orta yerde duruyor. Sadece, atılması gereken bir adım kalmıştı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Demirtaş, erken seçimin koalisyon kurulamadığı takdirde demokratik bir seçenek olduğunu belirterek, "Bundan kaçacak, korkacak halimiz yok ama olası bir erken seçimde kaotik ortamda güvenliğin Türkiye'de tesis edilemediği durumda işte biz iktidardan düşersek Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar, yeniden bizim tek başına AKP olarak iktidar olmamız lazım' korkusunu kamuoyuna vererek bir erken seçim olasılığında tek başına iktidar olmayı hedefliyorlar. Tek amaç bu değil. Şunu bütün yurttaşlarımız bilsinler ki seçim döneminde Ağrı Diyadin'de tanıklık ettik, kendi emirleriyle askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa sahip olduklarını gördük. Fakat şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, alanda ölümüne sebep olduğumuz her insan bizim insanımız. Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına bakmaksızın biz tamamının acısını paylaşacağız. Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık ve her türlü çirkef içine batmış geçici hükümet HDP'den hesap sormaya kalkmasın" diyen Demirtaş, "Henüz hesabı verilmemiş suçlar ortada dururken kimse HDP'ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın. Bizim kaybetmekten korkacağımız makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Üryan geldik yine üryan gideriz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, asıl siz kendinizi düşünün asıl siz ne olacaksınız. Zannediyor musunuz ki o cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak sizin suçlarınızı örtecek, zannediyor musunuz ki o tabutlar sizin günahlarınızı da örtecek. Ülkeyi adım adım bölgesel bir savaşa sürüklenmenize izin vermeyeceğiz. Türkiye toplumunun içi rahat olsun. HDP var, HDP görevinin başındadır" açıklamasında bulundu.

Demirtaş, "Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini göstermeye çalışanlar asıl dönüp bu ülkeye yaptıkları haksızlıklara, zulümlere baksınlar. Kendileri bize hesap sorma hakkına sahip değiller. Biz,7 Haziran'da hep birlikte halkın huzuruna çıktık, halkımız da değerlendirmesini yaptı. Bundan sonra olası bir seçimde AKP'nin bu ülkenin başına bela olmaması için bütün demokrasi güçleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu olup bitenler, mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış, sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı halen orta yerde duruyor. Sadece, atılması gereken bir adım kalmıştı. Bu kadar sınır ötesi operasyonlar, göstermelik IŞİD'e karşı operasyonlar, bunların tamamı hükümetin kendini kurtarma planlarıdır. Bunlar saray politikalarıdır" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39