• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:
'BAYRAĞIMIZI İNDİREN ŞAHIS TESPİT EDİLMELİ, MİLLETE KARŞI İŞLEDİĞİ BU SUÇ CEZALANDIRILMALI''

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, ''Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na ait Kuzey Nizamiyesi bölgesinde bulunan bir nöbet kulübesi, taşlı saldırıya maruz kalmış, daha sonra örgüt yandaşı olduğu bilinen bir şahıs, kışlanın bahçesindeki bayrak direğine çıkarak, herhangi bir müdahale ile karşılaşmaksızın 'elini kolunu sallayarak' Bayrağımızı indirmiştir. Bayrağımızı gönderinden indiren şahıs tespit edilmeli, Millet’e karşı işlediği bu suç cezalandırılmalı ancak buna zemin hazırlayan zihniyet de cezasız kalmamalıdır'' dedi. 
Özbakkal yaptığı açıklamada, ''Her daim görevde oldukları, vatanı bekledikleri anlayışı ile 'rahat uyuyun' diyerek güven veren (!) bir kurumun, kendi sınırları içinde dikili, vatan temsili bayrağı beklemediğini, koruyamadığını görmek elem vericidir. Dosta güven vermek, düşmana korku salmak şiarı ile anlatılan, Türk askerinin yeteneğini anlatan söz dizisi 'Türk Sancağı'nın indirilmesi/indirilmesine müsaade edilmesi ile anlamsız kalmıştır. Bayrağın indirilmesinden önce, dostça bir tavır takınmamış olmasına rağmen eylemci ufacık bir korku duymadan, bir askeri birliğe girmiş ve o askeri birliğin varlık sebeplerinden olan bayrağı yerinden indirmiştir. Ülkemizde her daim tartışmalara neden olan ceza sistemi, aksak ve adil olmayan işlevselliği ile vatandaşın kendi adaletini kendinin tayin etmesi gibi bir yanlış sonuca neden olmuştur. Adalet sisteminin, kimi zaman vicdanları tatmin etmeyen müeyyideleri, vatandaşın suç potansiyelini de arttırmaktadır. Adalet sisteminin topyekün, sivil bir anayasadan başlayarak yenilenmesi bu bakımdan da aciliyet taşımaktadır'' ifadelerine yer verdi.
Açıklamasında, ''2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununun 8. maddesinde, Türk Bayrağına karşı işlenen suçlarla alakalı verilecek ceza, Türk Ceza Kanunu’nun 526. maddesini işaret etmektedir'' diyen Özbakkal, şunları kaydetti:
''TCK 526. madde 'bir aya kadar hapis ve elli liraya kadar para cezası'nı hükmetmektedir. Ancak Bayrak Kanununun 8. maddesi 'ağır cezayı gerektirmediği taktirde' diyerek, ağır cezayı gerektirecek eylemlerin var olabileceğini öngörmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü simgeleyen, en temel ortak değerimiz, ecdadımızın en kıymetli bakiyesi Bayrağımızın gönderinden indirilmesi en ağır cezayı hak etmektedir. Bayrağımızı gönderinden indiren şahıs tespit edilmeli, Millet’e karşı işlediği bu suç cezalandırılmalı ancak buna zemin hazırlayan zihniyet de cezasız kalmamalıdır. Millet’e, Milli değerlerimizin, bağımsızlığımızın simgesine atılan bu tokat cezasız kalmamalıdır. Direğe tırmanarak bayrağı indiren örgüt yandaşı/mensubu cezalandırılırken, buna göz yuman, Millet’i bu derece bir hakarete maruz bırakan kişi/kişiler de cezalandırılmalı ve başta iktidar kanadında sürecin yönetenleri, liderleri olmak üzere haklarında gereken idari ve adli işlemler yapılmalıdır.
Ne üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda Sancağın inmesine müsaade etmemiş, ne de ot bitmeyecek Kardak kayalıklarına 'can veririz çakıl taşını vermeyiz' kararlılığını ortaya koymuş demokrat misyonun sahipleri olarak, 'Kürt Sorunu' endüstrisinden beslenen/geçinen terör örgütü mensupları, yandaşları, sempatizanları ve uzantılarına şunu hatırlatmak isteriz ki; Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın gölgesinin kalktığı tüm coğrafyaların içine düştüğü kardeş kavgası ve dış müdahale ortamı ortadadır. Türk Bayrağı, O’nu indirmek isteyenlerin bile varlığının teminatıdır.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39