• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Dengiz'den Basın Bayramı

Dengiz&#39den Basın Bayramı
AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI ÖMER DENGİZ: ''BASINIMIZA DÜŞEN EN BÜYÜK ÖDEVLERDEN BİRİSİ, İÇİNDE YAŞADIĞI TOPLUMUN MİLLİ, AHLAKİ, İNSANİ VE KUTSAL DEĞERLERİNE SAYGILI OLMAK, VATANIN BÖLÜNMEZLİĞİNE BAĞLI OLMAK VE MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE ULAŞMADA ÖN
AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, ''Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi, içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmezliğine bağlı olmak ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır'' dedi.

Dengiz, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz da kutlanan 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dengiz, mesajında 2'inci Meşrutiyetin yürürlüğe girmesiyle birlikte, çıkan gazetelerin sansür memurlarına verilmeden basıldığını ve bugün sansürün kaldırılması olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Açıklamasında, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Dengiz, şöyle devam etti:

''Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi, içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmezliğine bağlı olmak ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır. Basın mensupları, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön veriyorlar ve haberciliğin yanında ciddi bir eğitim işlevini de yerine getiriyorlar. Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözeterek, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermektedir.

Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli ve daha çağdaş toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o kadar önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyon ve ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı içtenlikle kutlar, mesleklerinde başarılar dilerim.''



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39