• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Dershanelerin Dönüşümün tarihi belli oldu

Dershanelerin Dönüşümün tarihi belli oldu
Dershane dönüşümünün tarihleri belli oldu

En az 3 yıldır dershane kurucusu olanlar 2 Haziran 2014-1 Eylül 2015'te özel okula dönüşmek için başvurabilecek. Milli Eğitim Bakanlığın'a atanmak isteyen dershane ve etüt öğretmenleriyle ilgili kılavuz ise Mart 2015'de yayınlanacak. Başvuranlar KPSS şartı aranmadan sözlü sınavla atanabilecekler.

 

Ortaöğretim özel okulu, özel okul ve diğer özel kurum türlerine dönüşmeyi hedefleyen dershanelerin kurucuları, dönüşüm programına alınmak için 2 Haziran sonrası başvuru yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, özel okula dönüşecek dershane ve özel etüt merkezlerini dönüşümüne ilişkin yol haritasının belirlendiği ilk genelgeyi illere gönderdi.

SON TARİH EYLÜL 2015

Genelgeye göre, 14 Mart 2014-1 Eylül 2015'te dershane veya öğrenci etüt eğitim merkezi kurucularından, kurumunu başka bir özel öğretim kurumuna dönüştürmek isteyenler, binalarını Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesindeki şartlara uygun hale getirmeleri ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15. maddesindeki 'Kurumların Dönüşümü' hükümlerine göre başvurmaları halinde, inceleme sonucu uygun görülenlere, 'Kurum Açma İzni ile İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı' verilecek. Dönüşüme dahil olmak istemeyenlerin faaliyetleri 1 Eylül 2015'te sona erecek.

2 HAZİRAN SONRASI BAŞLAYACAK

14 Mart 2014 itibariyle en az 3 yıldır dershane kurucusu olanlardan 4706 sayılı kanuna göre, irtifak hakkı tesisi veya bina kiralama talebinde bulunarak özel okul açmak için dönüşüm programına alınacaklar, 2 Haziran 2014-1 Eylül 2015 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenecek dönemlerde başvuru yapacak.

KPSS OLMADAN SÖZLÜ SINAV

Dershaneler ile öğrenci etüt merkezlerinde en az 6 yıl çalışan ve memurluk şartları ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlar 1 Temmuz-1 Ağustos 2015'te başvurmaları halinde, KPSS şartı aranmaksızın, sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla öğretmen kadrolarına atanacak. Kılavuz Mart 2015'te yayımlanacak.

Birleşenlere öncelik hakkı

Aynı ilde ve bir başka dershanenin şubesi niteliğinde olmaksızın faaliyet gösteren birden çok dershanenin kurucuları tarafından yapılacak müracaatlar ancak bu kişilerin bir araya gelerek kurdukları şirket tüzel kişiliklerince yapılması halinde öncelik kapsamında değerlendirilebilecek. Dönüşüm Programına alındıktan sonra kapanan dershaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinin kurucuları Dönüşüm Programı doğrultusunda hareket edebilecek. Bina kiralama, eğitim personelinin öğretmen kadrolarında istihdamı ve dönüşüm programı esaslarına ilişkin yönetmeliklerin hazırlanması çalışmaları ilgili Bakanlıklarla birlikte devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39