• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Dervişoğlu: Diğer partilere benzemeyiz

Dervişoğlu: Diğer partilere benzemeyiz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin 10. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için aday olan eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ülkücü Türk milliyetçileri ile yolculuğunu sürdürmek istediğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Kurultayda, genel başkanlık için 40 delegenin imzasını alarak aday olan Müsavat Dervişoğlu, yaptığı konuşmada, kurultayda bulunmaktan ve kürsüde ülküdaşlarına seslenmekten dolayı şeref duyduğunu belirtti. Dervişoğlu, ‘‘Genel başkanlığa aday olmak için 40 kişinin imzasına gerek vardı, bu vesile ile ülkücülerin değeri bilindi. Buraya gelmeden önce genel başkanlık adaylığı kampanyası döneminde birçok arkadaşlarla bir araya geldik. MHP kongreler yapıyor, kurultaylar yapıyoruz ama zaman zaman kraldan çok kralcı davranılıyor. Derdi olan bu kürsüye gelip sözünü söylüyor. Ama ülkücü hareket tarihi değiştirmek istiyorlar. Biz diğer partilere benzemeyiz.'' diye konuştu.

Aklına düşeni, vicdan süzgecinden geçirmeden söylemeyen biri olduğunu kaydeden Dervişoğlu, şunları ifade etti: ‘‘Allah'ın izni, lütfu ve keremiyle sizin gönlünüzden geçen duyguları seslendiriyorum. Ben hareketin meselelerini konuşmak istiyorum. Yetkiden kaynaklanan eğer dava arkadaşlarımıza önem ve özen gösterirsek, dünyanın en büyük insan kaynakları projesini ortaya koyarız. MHP içinde en şerefli görev neferliktir. Ulusal medyamız, benim adaylıkla ilgili haberlerime yeterli yer vermedi. Hatta kendi gazetelerimiz ve televizyonlarımız bile benimle ilgili haberleri vermedi. Ben 39 yıldır MHP davası için yola çıkan bir arkadaşınızım. Birazdan bir karar vereceksiniz, kararınız ne olursa olsun hayırlı ve mübarek olsun. Ülke ve milletimize büyük Türk milliyetçiliği ailesi ve bize hayırlar getirsin. Siyaset, bir macera işi değildir. Macera için ülkücü olmadık, söz sırası milliyetçi, ülkücü harekete geçmiştir, sefalete, adaletsizliğe, hırsızlığa, yolsuzluğa son vermek için MHP'nin genel başkanlığına talibim. Sizlere güveniyorum. Benim için kimse birbirine küsmesin. Ülkücü Türk milliyetçileriyle yolculuğumu sürdürmek istiyorum. Fazla konuşmak mükerrer beyandır.''

MHP kurultayında, bazı insanların, 'Müsavat Dervişoğlu aday olamaz' diye konuştuğunu vurgulayan Dervişoğlu, ‘‘Müsavat Dervişoğlu aday olamaz dediler, oldu mu? Sonra 40 imzayı bulamaz dediler, buldu mu? şimdi de diyorlar kazanamaz. Oy verecek arkadaşlarımız benim oyumun kıymeti harbiyesi var mı diye sormasınlar, bir oydan ne olur demeyim. Oyu kime verirseniz verin, duayı bu kardeşinizden esirgemeyin.'' dedi. 43 imza ile genel başkan adayı olan Müsavat Dervişoğlu'nun konuşması büyük alkış aldı. Dervişoğlu, "Bozkurt Müsavat" sloganlarıyla kürsüden indi.
haber 7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39