• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

DESTİCİ GÜL İLE NEYİ PAYLAŞTI

DESTİCİ GÜL İLE NEYİ PAYLAŞTI
Elimizdeki net bilgiyi paylaştıkwww.kayserinews.tıklayın facebook sitesinden begen yapınBBP partisi haberlerini takip edin
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilmelerinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Destici, Cumhurbaşkanı Gül ile BBP Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ve sonrasında yaşanan süreci konuştuklarını söyledi. Destici, "Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmemizin nedeni bize ulaşan net bilgiyi kendisine ileterek araştırtmasını istedik." dedi. Cumhurbaşkanı Gül ile paylaştıkları bilgiyi şu anda kamuoyu ile paylaşmalarının mümkün olmadığını dile getiren Destici, "İki nedenden ötürü bu bilgiyi paylaşmıyoruz. Birincisi var olan iddialar ile hiçbir kişi ve kurumu zan altında bırakmak istemiyoruz. Bizim amacımız bir kurumu veya kişiyi hedef almak değil, biz olayın net bir şekilde aydınlatılıp kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. İkinci neden ise bilgiyi paylaştığınız takdirde bilgi karartılıyor, ulaşmanız engelleniyor. Bizim Sayın cumhurbaşkanı ile cumhurun başı ile bilgiyi paylaşmamızdaki amaç bilginin ilk elden araştırılması." diye konuştu.

"FOTOĞRAFLAR BİZDE ZATEN VARDI"

Kazada hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in kazanın hemen öncesinde çektiği fotoğraflar ile ilgili Destici, fotoğrafların kamuoyu için yeni bir bilgi olduğunu ancak fotoğrafların kendileri için yeni olmadığını kendi arşivlerinde bu fotoğrafların yer aldığını dile getirdi. Destici, fotoğraflarda görülen kokpit panellerinin söküldüğünün kaza sonrasında yapılan karşılaştırmalar neticesinde iddia haline geldiğini ve savcıların bu konuyu da araştırdığını söyledi. Destici, "Kaza kırım ekibinde yer alan üç kişinin tutuklanma sebebi de kokpit panellerini söktükleri, değiştirdikleri veya bazı belgeleri değiştirdikleri, yok ettikleri yönündeki iddialar nedeniyledir diye tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

"BEDELLİ ASKERLİK VE ŞİKE YASASINA MİLLET KARAR VERSİN"

Kamuoyunda şike yasası olarak bilinen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair yasanında görüşmede gündeme geldiğini dile getiren Destici, yasanın Meclis'ten geçmesinden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı mektuptan bahsetti. Destici, mektupta 6 ay önce hazırlanmış bir yasanın değiştirilmek istenmesinin Meclis'in itibarını zedeleyeceğini Cumhurbaşkanlığı makamının buna dur demesi gerektiğini yazdıklarını dile getirdi. Destici, "Cumhurbaşkanlığı makamı milletin hislerine tercüman olarak Meclisin itibarını kurtardı." şeklinde konuştu. İktidar ve muhalefet kanadından gelen yasanın aynen geçeceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Destici şöyle konuştu: "Utanç yasasını utanmadan aynen geçirmeye çalışıyorlar. Bunu da şöyle açıklıyorlar: 'Sözlerimizin arkasındayız.' Ben size soruyorum. Bu güne kadar verdiğiniz sözlerin arkasında niye durmadınız. Apo'yu idam edeceğiz dediniz. Sonra niye affettiniz? Sayın Kılıçdaroğlu yolsuzlukla mücadele edeceğim diye oy istedin. Niye sözlerinin arkasında durmuyorsun? İktidarın bu millete sözü yok mu? Milletin istediğini yaparım istemediğini yapmam diye? Şamil Bey haklı. Şike yasası da bedelli askerlikte referanduma götürülsün. Millet karar versin."

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmeye BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'da katılmıştı.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39