• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

DEV MAÇ KONGRE MERKEZİ'NDE

DEV MAÇ KONGRE MERKEZİ'NDE
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan spor tesisleri önemli organizasyonlara evsahipliği yapmaya devam ediyor.
Hizmete girdiği günden bu yana başta Dünya Basketbol Şampiyonası olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna evsahipliği yapan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi şimdi de EuroBasket 2013 elemelerinde 12 Dev Adam'ı ağırlayacak.

EuroBasket 2013 elemelerinde 12 Dev Adam, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde İtalya ile karşı karşıya gelecek. 05 Eylül 2012 Çarşamba günü oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak.

7 bin 200 koltuk kapasiteli Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde böylesine önemli bir karşılaşmanın verilmesi Kayserili sporseverler arasında büyük heyecan oluştururken, Basketbol Federasyonu yetkilileri de Kayseri'nin tercih edilmesinde gerek salonun herşeyiyle böylesine büyük bir organizasyona hazır olması gerekse de daha önceki uluslararası organizasyonlarda gösterilen başarının önemli rol oynadığını ifade ettiler.

Tüm gözleri Kayseri'ye çevirecek olan Türkiye - İtalya maçına, Kayserili sporseverlerin ilgisinin yoğun olması bekleniyor.
"SPORUN MERKEZİ OLDUK"

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri olarak sporun merkezi haline geldiklerini ifade ederek, "Birkaç yıl önce Kayseri'ye kazandırdığımız spor tesisleri, şehrimizi adeta sporun merkezi haline getirdi. Şehrimizin takımlarının kendi liglerindeki maçlarının yanısıra ulusal ve uluslararası birçok spor karşılaşması da bu tesislerde oynanır geldi. Ne zaman önemli bir karşılaşma veya organizasyon olsa ilk tercihlerden birisi Kayseri oluyor. Tesislerin kalitesine ve organizasyondaki başarıya seyircinin büyük ilgi gösterip salonu doldurması da eklenince bu tercihin hiç de boş yere yapılmadığı ortaya çıkıyor. Bu da bizi oldukça sevindiriyor. 5 Eylül'de oynanacak Türkiye-İtalya A Milli Basketbol Maçı için de şimdiden hemşehrilerimizi salona davet ediyorum" dedi.

KONGRE VE SPOR MERKEZİ'NDEKİ ORGANİZASYONLAR

Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde son yıllarda düzenlenen ulusal ve uluslararası boyuttaki sportif organizasyonlardan bazıları da şöyle:

12-14 Nisan 2008
Basketbol Bayanlar Türkiye Kupası 8'li finalleri

11-12 Temmuz 2009
Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Dörtlü Finali

10 Ocak 2010
Basketbol Erkekler All Star Organizasyonu

28 Ağustos-2 Eylül 2010
Dünya Basketbol Şampiyonası

21-30 Temmuz 2010
Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası

9-13 Şubat 2011
Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 8'li finalleri

12 Ekim 2011
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39