• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

DEVELİ SEYRANİ EĞİTİM KAMPÜSÜNE YAPILACAK 5. EĞİTİM BLOĞUNUN PROTOKOLÜ İMZALANDI

DEVELİ SEYRANİ EĞİTİM KAMPÜSÜNE YAPILACAK 5. EĞİTİM BLOĞUNUN PROTOKOLÜ İMZALANDI
ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN KELEŞTEMUR:

 DÜZGÜN 
KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Seyrani Kampüs alanına yapılacak olan 5. Eğitim Bloğunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Protokol töreninde konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, eğitimin önemine değinerek, “Tabi eğitimsiz bir toplumdan maalesef vahşetler, çirkin hadiseler ortaya çıkabiliyor. Bunlarında temelde eğitimle ilgili olduğunu düşünüyoruz” dedi. 
Düzenlenen törene, Erciyes Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, hayırseverler Muzaffer Aksu, Mustafa Aksu ve Develili yatırımcılar katıldı. Protokol töreninde konuşan Erciyes Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, “Biliyorsunuz Erciyes Üniversitesinin temel görevlerinden birisi eğitimin çevreye de yayılmasıdır. Türkiye hala şehirleşme problemini halledemedi. Sürekli göç yaşıyoruz. Köyden kasabalara, kasabalardan şehirlere göçler oluyor. Bu da tabi bir takım sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bir sosyokültürel problemler ortaya çıkıyor. Hayat tarzı değişiklikleri ile birçok insan karşı karşıya kalıyor. Bu göçlerin temel sebebi iş problemi, yatırımların yeteri kadar olmaması, üniversite gibi eğitim kurumlarının yetersizliği göçlerin sebeplerinden birisi de budur. Gençlerimizin çalışabilecekleri yatırımlar yapılmış olsa, öğrencilerimiz okuyabilecekleri okulları bulabilseler sanıyorum birçok insanımızın geçici olarak bulundukları yeri kaybetmeleri, topraklarını kaybetmeleri gibi bir durumla karşı karşıya kalmayacaklar. Bu bakımdan yapılan işleri çok önemsemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Keleştemur ayrıca, “İnsanlığın önemli problemlerinden birisi eğitim problemi. Eğitimi gelişmiş ülkelere baktığınız zaman eğitim düzeyinin yüksek olduğunu görürsünüz. Bazı ülkelerde üniversite mezunu olma oranı yüzde 95’in üzerinde bulunuyor. Gelişmişlik ile eğitim düzeyi arasında çok yakın bir ilişki var. Ülkemizin eğitim düzeyini yükseltmemiz gerekiyor. Bunu dengeli bir şekilde yükseltmek gerekiyor. Sadece şehir merkezilerinde büyük merkezlerde eğitim kurumları kurarak ülkenin genel eğitim düzeyini yükseltemezsiniz. Tabi eğitimsiz bir toplumdan da maalesef vahşetler, çirkin hadiseler ortaya çıkabiliyor. Bunlarında temelde eğitimle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Eğitilmiş toplumlarda bu tür olayların daha az olacağını tahmin edebilirsiniz” diye konuştu.
Hayırsever Muzaffer Aksu ise, “Sağolsun bizim hemşerilerimiz çok özverilidir. Develimize herşey layıktır. İnşallah bundan sonra da devamını bekliyoruz. Bu açıdan hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Bizim ilçemiz için gurur verici bir durum. Yine tarihi günlerden birisini yaşıyoruz. İnşallah Seyrani Üniversitesi bir bloğuna daha kavuşacak. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Develi Kaymakamı Enver Ünlü de, “Bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. 5. Bloğumuzun protokol törenini yapıyoruz. İnşallah bu bloğun inşaatını bitirip kurdelesini kesmek de nasip olur. İnşallah Seyrani Kampüsünü layık oluğu yere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39