• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Develi’de 25 Köy Ve 10 Mezra Yolu Kapandı

Develi’de 25 Köy Ve 10 Mezra Yolu Kapandı
Develi’de 25 Köy ve 10 mezra yolu kapandı.Kar tünellerinde 20 saat mücadele
7-8 Şubat gecesi yağan kar Develi İlçesinde 24 Köy yolunun kapanmasına vesile oldu.Özel idare ekipleri sabah saatlerinde başlattıkları karla mücadele çalışmasını gece 05.00’ e kadar başarılı bir şekilde sürdürerek kapalı köy yolu bırakmadılar.

Gece boyu yağan kar sonucunda; Kulpak, Kızık, Çomaklı, İncesu, Kabaklı, Millidere, Çöten, Kozluca, Yeşilyurt, Ayşepınar, Hoşca, Havadan, Kale, Yeniköy, Yaylacık, A.Künye, Y.Künye, Köseler, Yenice, Çukuryurt, Sarıkaya, Satı, Derebaşı, Çadıryeri Köyleri ve Karapınar, Alaylı, Orta Mahalle, Melengi, Beşkardeş, Avlağa, Cambaz, Oluk,Yağdı mezralarının ve Ergen ağa yurduna ulaşan 200 Km. yolu 20 saatlik çalışma sonucunda açılabildi.

İki ailenin yaşadığı Orta Mahalle mezrası,4 ailenin yaşadığı Kozluca Köyü,5 Ailenin yaşadığı Cambaz mezrası,15 ailenin yaşadığı Oluk mezrası ve bir ailenin yaşadığı Derebaşı Köyü Ergen ağa yurduna varıncaya kadar olan Özel idare sorumluluk bölgesindeki tüm yollarda başarılı bir çalışma yapıldı.

2 Greyder, 1 Karla mücadele aracı 1destek aracı ve 6 kişilik personelle başlatılan çalışma esnasında saat 05 .00 e kadar personellerinin başında bulunan Develi Özel idare Müdürü Hüseyin Süs kapalı köy yolu kalmayıncaya kadar ekiplerin yanından ayrılmadı.

İl Özel idaresi yetkililerinin araçlarını sürekli uydudan takip sistemi ile kontrol ederken aynı zamanda telefon zinciri ile de saat başı sürekli rapor aldıkları görüldü. İş makinelerinin yakıt ikmali de kar tünelleri arasında yapılırken zaman zaman oluşan arızalar karlar üzerinde tamir edildi.

8 Şubat gece boyu Özel idare karla mücadele ekipleri uykusuz bir gece geçirdiler Saat:22.30 da İl Özel idaresi Yol Şube Müdürü Fatma Saltekin, Çadıryeri köyünde yol açmaya çalışan ekiplerin başındaki Develi İlçe Müdürünü arayarak son durum hakkında da rapor alıp Genel Sekreter Mustafa Atsız’a çalışmalar hakkında bilgi verdiği de görüldü.

Karla mücadele ekipleri bir köyde ekmeği kalmayan aileye ekmek götürülürken, Kahraman Maraş’tan oğlu Gürsoy’a Dilan’ı gelin getiren Kayınpeder Erdem Özdil Gelin ve Damat ile birlikte Köye gece 12.30 da köylerine ulaştıklarında Gelin ile damadı ve Karla mücadele ekiplerinin yollarını bekleyen Çadıryeri Köy Muhtarı Baki İlhan ve beş kişilik ekip de Özel idare yetkililerine teşekkür ettiler.

Alaylı mezrasında 80 yaşında işitme engelli bayan iş makinelerinin gece yarısı çalışmalarını görünce evinin balkonuna çıkarak işaret dili ile “Ben de üç aylık maaşımı nasıl alacağım diye endişe duyuyordum.Sağolun” dediği aktarıldı.

İlçeye yakın köylerde 30 cm. olan kar yağışı Toros dağlarının eteklerine ve yazıçam ormanlarına yaklaştıkça 60 santimetreyi, Gezbel yolu güzergahındaki köylere gittikçe bir metreyi aşınca Karla mücadele ekiplerinin çok yerde adeta kar tüneller oluşturdukları, iş makinelerinin boyunu aşan kar ile de mücadele ettikleri görüldü.

Kar püskürtme makineleri ile açılabilecek yollar Özel idarenin tecrübeli elemanları sayesinde greyderler ile açıldı.

Alaylı mezrasında Mermer işletmecisi de Alaylı mezrası ile Derebaşı Köyü arasında bulunan Orta Mahalle mezrasının arasında çığ düşen ve kapanan 2 Kilometrelik yolunun açılması için iş makinesini ve personelini seferber etti. Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde kar ile kapanan yolda çalışma esnasında çalışanlar hayli zorlanırken Özel İdare Müdür zaman zaman kepçe ağzındaki buzları temizleyerek çalışmaya destek verdi.

Şirket sorumlusu Turan Zengin; Mezramızın yolu kapalı dururken biz şantiyede bekleyemeyiz diyerek karla mücadele çalışmasına destek veriyoruz dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39