• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

DEVELİ'DE ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN EYLEM

DEVELİ'DE ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN EYLEM
ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN EYLEM ZİRAAT FAKÜLTESİNDE OKUYAN HASAN YAZ: SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DE, NİĞDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN GEÇİRDİĞİ BENZER BİR KAZA GEÇİRMESİ KAÇINILMAZ BİR SORUNDUR"
Kayseri'de, Ziraat Fakültesinde okuyan öğrenciler, hem Erciyes Üniversitesi kampüsünde hem de Develi Seyrani Ziraat Fakültesinde eğitim görmenin zorluklarından dolayı eylem yaptı. Öğrenciler ayrıca Kayseri-Develi yolu arasında kötü hava şartlarından endişe ettiklerini belirterek, eğitimlerini Erciyes Üniversitesi kampüsünde görmek istediklerini söyledi.

Ziraat Fakültesi öğrencileri adına açıklama yapan Hasan Yaz, "Seyrani Ziraat Fakültesi öğrencileri gerek siyasi gerekse toplumsal olarak daha önceleri bu duruma dikkat çekmişlerdi. Nitekim bu olan kazanın acısı henüz dinmemekle beraber günler geçtikçe üniversitede taşımalı eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerini endişelendirmektedir" dedi.
Erciyes Üniversitesinde eylem yapan Ziraat Fakültesi öğrencileri hem Erciyes Üniversitesi hem de Develi Seyrani Ziraat Fakültesinde eğitim görmekten şikayetçi oldukları belirtti.

Ziraat Fakültesi öğrencileri adına açıklama yapan Hasan Yaz, "Elim kazanın haberleri 1 yıl öncesinden verilmişti. Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri kazanın olduğu yollardan geçerek Erciyes'in arkasında olan Develi ilçesinde kalitesiz şartlarda öğrenim görmek ve göstermek zorundalar. Cabası ise her gün bu yoldan sabah akşam olmak üzere geçmek zorunda olmaları. Seyrani Ziraat Fakültesi öğrencilerinin de Niğde Üniversite öğrencilerinin geçirdiği benzer bir kaza geçirmesi kaçınılmaz bir sorundur. Seyrani Ziraat Fakültesi öğrencileri gerek siyasi gerekse toplumsal olarak daha önceleri bu duruma dikkat çekmişlerdi. Nitekim bu olan kazanın acısı henüz dinmemekle beraber günler geçtikçe üniversitede taşımalı eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerini endişelendirmektedir" diye konuştu.
Develi Seyrani Ziraat Fakültesinde eğitim görmek istemediklerini kaydeden Yaz, "Sadece ilçenin maddi gelişim ve oy kaygısı ön plana alınarak okulun oraya kurulması ve öğrencilerin ve öğretim üyelerinin 2 saatlik ders için kötü hava koşullarında oraya gitmeye mahkum edilmesi ülkemizin gelecek nesillerine yapılmış katliam niteliğinde bir düşüncedir. Küçük bir ilçede yaşamak zorunda kalan üniversite öğrencisinin ise ne gibi kazanımı olacaktır? Bu zorbalığa dur diyecek bizlerin yerine kendi çocuklarını koyabilecek vicdan sahibi onurlu kimselere sesleniyoruz. Durum böyleyken aynı yolda kazanın yaşanıp 11 kişinin hayatını yitirmesi, bu yol çilesini çekmek zorunda kalan öğrencilerinin kendi hayatlarının ne kadar ucuz olduğunu göstermektedir. Bu da bizleri endişelendirmektedir" şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39