• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

DEVLET BAHÇELİ KONYA TANITIM GÜNLERİNDE

DEVLET BAHÇELİ KONYA TANITIM GÜNLERİNDE
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ SEVGİ KENTİ KONYA TANITIM GÜNLERİ ANKARA CONGRESİUM FUARINA KATILDI ÇOK SAYIDA KATILAN GAZETECİLER SORULAR SORDU.
KAYSERİNEWS GENEL KOORDİNATÖR'Ü ALİ BURHAN 3.KÖPRÜ SORUSUNU SAYIN BAHÇELİ'YE SORDU GÜNDEM BİR ANDA DEĞİŞTİ ÇOĞU İNTERNET SİTELERİNDE 3.KÖPRÜ HABERLERİ YER ALDI.

BU SORU ÜZERİNE BAHÇELİ KAYSERİNEWS.COM'U TAKİP EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Bahçeli, tartışmalara sebep olan Yavuz Sultan Selim ismi için de "Birinci köprü Cumhuriyetimizin temsili, ikinci köprü Osmanlı'nın temsili, üçüncü köprü de Selçuklu'nun olsun diye düşünürüm. Onun için son günlerde 1071'e de çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sultan Alparslan' demesinde bir mahsur görmem.' dedi.

Ankara ATO Kongre Merkezi'ndeki Konya Tanıtım Günleri'ne katılan Devlet Bahçeli, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları değerlendiren Bahçeli, 'İstanbul'daki Gezi Parkı olayları ve olaylar üzerinden meydana gelen şiddete dayalı gelişmeler, Türk toplumunu oldukça rahatsız etmektedir. Türkiye'de bütün şiddet yoluyla bir eylem koymak suretiyle karşı düşüncelerini veya yandaş düşünceleri savunmak bir alışkanlık haline gelmiştir. İstanbul halkı belli bir bölümü itibari ile bu gezi parkı üzerinde karşı bir görüşü savunmuş olabilir. Ancak siyasi iktidar emniyet güçleri aracılığı ile aşırı derecede şiddet kullanmayı devam ettirmesi çok doğru değil. Özellikle sabaha karşı bu eylemlerin yapılmış olması gerilim stratejisi ile bazı siyasi hedeflere ulaşma noktasında siyasi iktidarın bir oyunudur. Bu oyuna düşmemek lazımdır.' diye konuştu.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİ

Seçim barajının düşürülmesine ilişkin çalışmalarla ilgili olarak ise Bahçeli, henüz genel kurula gelmemiş bir konu olduğunu belirterek, nasıl bir teklifin geleceğini görmeleri gerektiğini söyledi. Bahçeli, yasa teklifinin hangi amaca uygun olarak ortaya konduğunun gördükten sonra MHP olarak geçmişten bu yana koydukları tavrı ortaya koyacaklarını kaydetti.

'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN YAPILMIŞ OLMASI HAYIRLI BİR EYLEMDİR'

İstanbul'a yapılacak olan 3. Köprünün ismine Yavuz Sultan Selim verilmesi sonrası yaşanan tartışmalara da değinen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: '3. köprü toplumsal gelişmenin, Avrupa-Asya arasındaki ilişkilerin bir tabi sonucu olarak, yoğun trafiği daha da hafifletmek amacıyla yapılmış olması faydalı bir eylemdir. İyi bir düşüncedir. Ancak böyle hayırlı düşüncelerin her adımında Türkiye'de tartışmalar yapılmaktadır. Bu birinci köprüde de böyle olmuştur, ikinci köprüde de böyle olmuştur, üçüncü köprüde de böyle olmuştur. Diğer iki köprünün yapımı sırasında karşı görüşler taşıyan bugünkü iktidar üçüncü köprünün yapılmasını da savunur hale gelmiştir. Ne hikmetse her hayırlı olay bir sosyal dokunun tahribine, bir kargaşaya sebep verecek davranışlardan uzak kalmak lazım.'

'BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN ORTAK BİR İSİM ÜZERİNDE HAREKET ETMESİ FAYDALI OLUR'

Yavuz Sultan Selim ismine tepki gösterilmesi için de Bahçeli, hangi gerekçe ile bu isimler konuluyor. Bu isimler kimler tarafından konuyor. Kimlerle istişare yapılıyor. İsimlerin seçimi Türkiye'deki bazı sosyal ve siyasal olayları ne ölçüde, tahrip, kışkırtma ve provoke edecektir, bunları iyi düşünmek lazımdır. O sebepten dolayı bu isim ısrarını sürdürmek suretiyle bazı tarihteki olayları bugüne taşıyıp, bir kargaşaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durulmalıdır. TBMM'de bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, 21. yüzyıla 10 yıl kala yapılmış olan üçüncü köprüye ortak bir isim üzerinde, düşünerek hareket etmeleri çok daha faydalı olur diye MHP bakmaktadır.' şeklinde konuştu.


'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE 'SULTAN ALPARSLAN DEMESİNDE BİR MAHSUR GÖRMEM'

Kendilerinin aklında nasıl bir isim olduğu yönündeki soruya da Bahçeli, şöyle cevap verdi: 'Eğer bunu ille de bir şey söylemek gerekiyorsa birinci köprü Cumhuriyetimizin temsili, ikinci köprü Osmanlı'nın temsili, üçüncü köprüde Selçuklu'nun olsun diye düşünürüm. Onun için son günlerde 1071'e de çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Alparslan' demesinde bir mahsur görmem.'



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39