• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Devlet Bahçeli Meclis Genel Kurulu'nda konuştu

Devlet Bahçeli Meclis Genel Kurulu'nda konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme ilişkin konular ve 2013 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...
* Bu manzaranın milletimizin elinde olmadığı bariz bir gerçektir. Geçmişle ilgili nifak çıkarmanın kimsye bir şeye kazandırmayacağı ortadadır. MÖilletimiz hartıralarından caymayacaktır. Geçmişi etraflıca konuşarak sorun çıkamark ayrı bir şeydir. Bugünüğn açmazlarına bahaneler ramak başka bir şeydir. Gelişmeleri izleyerek ayakta kalamnın güçlüklerini yaşamaktadır. Ufku kararmış olanlar böylesi bir türbülansa ülkemizi göz göre göre çekmektedir. dünden ibret alınmazsa yaşananlardan ibret çıkarılmazsa sonumuz pek iyi değildir. Millet olarak hep daha iyiye gitme amacımız hiç sonuçlanmamıştır. Ekonomik zorlukların ve toprak kayıplarının altıbdaki azıl amiller başka yerlede aranmıştır. Denemiş yollarla dikilen engellerin aranılacağı düşünülmüştür. Başkasına özenerek gelişmek mümkün değildir. Askeri alandaki eksiklikler gerçekliştirilemez. bunların hiç birisi olmadığı gibi dişliler daha da sertleşmiştir. Ne gayret gösterildiyse mani olunamamıştır. Yenileşme atakları, reform hamleleri, kalkınma çabaları netice vermemiş mutlu bir sonla buluşamamıştır. Teknolojideki gelişmeler, sömürgeci düzünenin yerleşmesi, ticaret yollarının tıkanması sorunlarımızın sebebi olmuştur.

* Bize göre tehdit büyüktür. Ülke millet ve devlet büyük devletleri yaşatan değerlerdir. Önce özerklik ardından federasyon ve sonunda bağımsız Kürdistan kurulmak isteniyor. Vicdanına güvendiğim çok sayıda AKP'li vekile soruyorum: Açılım sonrası terör olaylarında azalma oldu mu? İmralı'ya yüz sürmenin, Oslo'daki görüşmelerin, Habur'daki rezaletin milletimize acı vermek dışında bir çözümü olmuş mudur?

* Verilen kararlılık mesajlarına rağmen, askerin, polisin ve sivilin şehadeti önlenebildi mi? Milletvekili dokunulmazlığı yeniden ele alınmalıdır. Dokunulmazlık dağda teröristlerle konuşmaya zırh olmamalıdır. Türk milletinin her ferdi bizim için eşsiz ve eşit özelliklidir. Hakkari ile İzmir, Diyarbakır'la Balıkesir'in kaderi ayrı düşmemiştir.

* Kandil teröristlerin başına yıkılmalıdır. Türkiye Türk milletinindir. Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözü de ırkı ve ırkçılığı çağrıştırmamaktadır.

* AKP hükümeti NATO'nun beyanlarına karşı açıklama yapmalı. NATO'nun bizi değil, bizim onları korumamız gerekmektedir. Sınıra Patriot konulması doğru ve mantıklı bir adımdır. Hz. Peygambere hakarette tepkisiz kalan bir kişi bugün NATO Genel Sekreteri olarak Türkiye'yi korumaktan söz etmektedir. Bizi korumaya almak kimin haddinedir. Türkiye manda ve himaye alıntına alınmıştır da bizim mi haberimiz yoktur.-Türkiye NATO'nun planlarına karşı koymalı, İzmir merkezli yapının da ne olduğu kamuoyuna açıklanmalıdır."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39