• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Devlet Bahçeli: Milli kimliğimiz yok edilmek isteniyor

Devlet Bahçeli: Milli kimliğimiz yok edilmek isteniyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geriye bakıldığında Türkiye'nin hiçbir sorununun çözülmediğini ve hiçbir yükü hafifletilemeyen bir ülke gerçeğiyle yüz yüze kalındığını savundu.


"Yıllar AKP'yle israf edilmiş ve boşa geçmiştir" görüşünü dile getiren Bahçeli, verilen demokratik kredinin layıkıyla kullanılamadığını savundu.

Türk milletinin yüzüstü bırakıldığını, kuru vaatlerle oyalandığını ve boş sözlerle avutulduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"AKP'yle birlikte tahribat her alana yayılmış, bozgun her tarafa sıçramıştır. Toplumsal bünye cepheleştirilmiş, siyasi yapı ahlaki ölçülerden arındırılmış, milli birlik ve beraberlik makul düzeyden uzaklaştırılmıştır. Türkiye aslında adı konulmamış siyasal, sosyal ve ekonomik merkezli bir krize yıllardır katlanmak, yıllardır tahammül etmek zorunda bırakılmıştır. AKP hükümeti duyguların, birlikte yaşama inancının ve bin yıllık devasa kardeşlik iradesinin arasına girmiş, harcı bölücülükle karılan kalın bir duvar çekmiştir. Aynı zamanda Türk milletinin tüm fertlerini birbirine düşürmek amacıyla yoğun çaba sarfetmiştir."

Bahçeli, "Türk milletine düşmanlık konusunda asırlara nam ve şöhret bırakan kim ya da kimler varsa Başbakan'ın uzattığı eli geri çevirmemiş, sunduğu imkanları pas geçmemiştir. Türk kimliğine, Türkçeye, Türk vatanına ve Türkiye'ye hazım ve sindirim ağrıları çeken gafiller, AKP'nin bölücü katarına binmişler, Başbakan'ın makinistliğiyle, BOP'un kılavuzluğuyla karanlığa doğru yola çıkmışlardır" ifadelerini kullandı.

İmhanın sınırı

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüyor ve takip ediyoruz ki; çiğnenmek istenen kardeşliğimizdir, buharlaştırılmak istenen milli kimliğimizdir, budanmak istenen milli kaynaklarımızdır, dağlanmak istenen milli şerefimizdir, dağıtılmak istenen milli bütünlüğümüzdür, deşilmek istenen milli haysiyetimizdir, devrilmek istenen milli mevcudiyetimizdir ve bunların hepsinin sorumlusu, hepsinin suçlusu ve hepsinin tezgahtarı en başta 10 yıl 8 aylık uygulama ve icraatlarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır.

Başbakan Erdoğan ve partisi hükümet olasıya kadar; Türk milletini 36'ya bölmek hainlerin dışında kimsenin aklına gelmemiştir. Teröristlere teslim olmak, canibaşından aman dilenmek bir avuç kimliksizin haricinde kimsenin gündeminde olmamıştır. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almak, Türklüğü etnik seviyeye indirmek yine vatan ve millet yoksunlarından başka hiç kimse tarafından uluorta ve pervasızca seslendirilmemiştir. Milli ve manevi değer istismarına, bu çerçevede yoğun bir kutuplaştırma kampanyasına ve insafsızca husumet tohumları ekme yüzsüzlüğüne kimse tevessül etmemiştir. Türkiye'nin üniter milli devlet yapısını alenen tartışmaya açmak, terörle mücadele edenlerden darbe suçlamasıyla intikamlar almak ve nispet yaparcasına teröristleri el üstünde tutmak kimse tarafından tercih edilmemiştir."

Bir numaralı tehdit

MHP Genel Başkanı Bahçeli, milli çıkarların ve köklü devlet geleneğinin AK Parti iktidarı tarafından aşındırıldığını ifade ederek "Geldiğimiz bu aşamada AKP milli güvenliğimiz ve milli geleceğimiz açısından bir numaralı tehdit haline dönüşmüştür" diye konuştu.

Demokrasinin var olması, Türk milletinin belini doğrultması için Başbakan ve partisinin iktidardan demokratik yollarla inmesinin şart olduğunu söyleyen Bahçeli, bunun gecikmesi, ertelenmesi ve uzamasının Türkiye için mahvoluş anlamına geldiğini ileri sürdü.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Türk milleti kardeş kavgasına düşmeden, vatanımız ikiye parçalanmadan AKP'nin tasfiyesi zorunluluktur. Başbakan'ın zehirli dili, fitne saçan sözleri, bölücü ve yıkıcı politikaları durmadan, duraksamadan ve durdurulmadan Türkiye'ye bahar gelmeyecek, aziz milletimiz nefes alamayacaktır. AKP'nin iktidardan gitmesinden başka çözüm ve çare olmayacaktır.

Ya tarafları belli olan ihanet cephesi Türk milletinin yaşama azim ve iradesini kırarak ülkeyi kanlı bir bölünme ve çatışma sürecine sokacaktır ya da Türkiye Cumhuriyeti, uyanan milletimizin desteği ile bu saldırılara gereken cevabı vererek ihanetin belini kıracak ve kökünü kazıyacaktır. Bize göre başkaca bir yol ve yöntem kalmamıştır."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39