• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Devlet Bahçeli neden olmaz dedi?

Devlet Bahçeli neden olmaz dedi?
MHP yarın 12. Olağan Kongresini gerçekleştirecek.

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI SİNAN BURHAN

Son iki yılını parti içi sorunlarla geçiren MHP için Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin deyimi ile ‘arınma’ kongresi olacak. Parti yönetimi kongrenin temasını “Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka” olarak açıkladılar.

Kongre hazırlıkları neredeyse bitmiş durumda. MHP yönetimi bu kongreye çok büyük önem veriyor. Barajın altında kalacak, bölündü parçalandı denilen parti tekrar bir sıçramanın eşiğinde gözüküyor. Yurdun dört bir yanında MHP’ye olan ilgi artmış. Özellikle Cumhur İttifakı projesinin ortaya çıkmasıyla beraber MHP ilgi odağına dönüştü.

Bu kongrenin coşkulu geçeceği sokaklardan, medya yayınlarından, reklamlardan belli oluyor. Diğer illeri bilmiyorum ama Ankara’nın dağında taşında kongre tanıtım afişleri var. Yazılı ve görsel medyada MHP’nin reklamları dönüyor.

Kongre hazırlıkları yapılırken yaşanan bir olayı sizinle paylaşmak isterim. Siyasi partiler kongre yaparken delege ve seyirci arasında bir yürüyüş podyumu koyarlar. Bu podyum delegelerin bulunduğu alandan genelde daha yukarıda olur. Genel başkanlar selamlama yaparlar. Çiçek atarlar vs. Bu teklif Sayın Devlet Bahçeliye gelince bu podyum kurulmasın. Ben delegelerden üstün değilim. Parti için delegede hizmet ediyor ben de hizmet ediyorum. Onlara tepeden bakmayı doğru bulmuyorum diyerek podyumu kaldırtmış.

Yine MHP cephesinden aldığım duyumlara göre CHP Genel Merkezine davetiye gönderilmeyecek. Özellikle İzmir Milletvekili Musa Çam’ın nezaketsiz açıklamaları partide bir kırgınlığa neden olmuş. Yine aldığım bilgilere göre parti MYK’sı için rekor sayıda bir başvuru olmuş. Öldü bitti, barajın altında denilen partiye 2 bin civarında yönetime girme başvurusu yapılmış. Bu rakam MHP tarihi açısından bir rekor deniliyor.

Devlet Bahçeli önce devletim sonra partim diyen bir lider. Bugüne kadar tarihin tüm kırılma noktalarında millet için önemli kararlar almıştır. Neler mi? Hatırlayın 367 krizi vardı. CHP ve bir takım yargı çevreleri Abdullah Gül Bey’in Cumhurbaşkanı olmasını istemiyordu. Suni bir kriz çıkartmışlardı. Bu krizi Devlet Bahçeli çözdü.

En son 7 Haziran seçimlerinde HDP ve CHP ile koalisyon teklif edenler oldu. Devlet Bey’e Başbakanlık önerdiler. Sayın Bahçeli, HDP’yi ve PKK zihniyetini meşrulaştırmamak için bu teklifi reddetti ve 1 Kasım seçimlerinin yolunu açtı. Belki partisi 1 Kasım seçimlerinde oy kaybetti ama ülke kazandı. Yine Sayın Bahçeli, başörtüsü düzenlemesi yapılırken hükümet ile ortak çalışma yaptı. Başörtüsünün serbest olmasına destek verdi. En son 15 Temmuz darbe süreci sonrasında hükümete destek oldu. Türkiye’nin parçalanacağı endişesi ile Sayın Erdoğan’a destek verdi. Bu darbe süreci sorunsuz atlatıldı.

Ülkemiz şu an Zeytin Dalı harekâtı yapıyor. Bu harekâta en çok desteği MHP ve Devlet Bey veriyor. Bu operasyonla ilgili CHP’nin ikircikli tutumu milletimizi üzüyor. HDP zaten YPG terör örgütünün yanında yer alıyor. Böyle bir ortamda Sayın Bahçeli’nin desteği anlamlı. Bahçeli ülkemizi ilgilendiren konularda elini taşın altına koyan bir lider. Bu duruşa ülkenin ihtiyacı var. O nedenle Bu kongreden MHP’nin daha da güçlenerek çıkacağından eminim. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39