• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay:

Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay:
Bahçeli: Herkes aklını başına alsın

Bahçeli, bu isteklerin doğal bir istek olduğunu, şu ana kadar 13 arkadaşın aday olmak istediğini ve bu sayının giderek artacağını söyledi.

MHP Lideri Sinan Oğan’ın adaylığı ile ilgili olarak, Oğan’ın ihraç edildiğini ve bu durum sonuçlanana kadar aday olana aday olamayacağını ifade etti.

Bahçeli ‘MHP’yi CHP’lileştirmeye çabası içerisindeler. İçlerinde biri var ki Fethullah Gülen harekatının MHP içine yerleştirdiği biridir, herkes aklını başına alsın’ dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı’nda konuştu. Bahçeli, Türkiye’nin yakın tarihinin en kaotik durumdan geçtiğini belirterek, milletvekili seçimlerinin yapıldığını, hükümet kuruduğunu ve suların durulmadığını hatırlattı. Bahçeli, “Kaygımız bundan sonraki süreç ve seyrin daha da buhranlı ve karmaşık olacağı yönündedir. Ülke adına ümit var olmamızı gerektirecek hiçbir emare ve gelişme de görülmemektedir. Türkiye stratejik bir kilitlenmenin, vahim bir savrulmanın ara istasyonundadır. Hem iç hem de dış politika alanında tansiyon şiddetle artmaktadır” diye konuştu.

Bahçeli, 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, “Bir insanın engeli olması az ya da çok hayatın normal akışının kesintiye uğramasına yol açmaktadır. Engelli olmaya hiç kimse tercih etmeyecek ve istemeyecektir. Fakat engelli olmanın ayıplanacak, mahcubiyet duyacak, dert edecek bir yanı da olmayacaktır. Engellilik insani bir haldir ve her an herkesin başına gelebilir” ifadelerini kullandı.

Parti olarak 1 Kasım seçim beyannamesinde engelli vatandaşların ayrıcalıklı bir yer verdiklerini söyleyen Bahçeli, “Bizim için engellilerin toplumla bütünleşmeleri, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmeleri asıl gayedir. Eğitimlerine ve sosyal yaşantılarına normal olarak devam edebilmeleri için fiziki ve sosyal çevrenin oluşturduğu engellerin kaldırılması başlıca beklentimizdir. Engelli kardeşlerimizin öncelikle işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir. 2015 Mayıs ayında engelli kategorisinde kamuda memur olarak çalışan kardeşlerimizin sayısı 37 bin 31’dir. Bu sayı engellilerin sayısına kıyasla son derece yetersizdir. Bizim önerimiz 2016 yılında 20 bin engelli kardeşimizin kamuya alınmasıdır. 2014 Eylül ayı itibariyle evde bakım hizmetlerinden istifade eden engelli sayısı 465 bini geçmiştir. Ancak bu kapsamda talep oldukça fazladır ve 64. Hükümet bu meseleye samimiyetle eğilmelidir. Engelli kardeşlerimizin namerde muhtaç olması istenmiyorsa, ki hepimizin hedefi bu olmalıdır, o halde engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya, ağır engelli aylığı 600 liraya çıkarılmalıdır. AKP’nin engellilere ödenen aylıkları, engel durumuna göre yüzde 200 ile yüzde 300 oranlarında yükselttik iddiasını hayatın gerçekleri uyuşmamaktadır” şeklinde konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39