• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Devlet Bahçeli’den ’bayrak’lı Ramazan mesajı

Devlet Bahçeli’den ’bayrak’lı Ramazan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Diyarbakır’da bayrağımızı indiren rezilden sonra, ikinci bir vakanın İstanbul’da vuku bulması herkesi düşündürmelidir. Bağımız ve onurlu bir ülkede bayrak tehdit altında olmaz, olamaz” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan MHP lideri Bahçeli, “Hepinize iyi akşamlar. Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinç, heyecan ve gönül huzurunu yaşıyoruz. Bu kutlu ayda iç muhasebe yapmalı, kendimizi ve çevremizi samimiyetle gözden geçirmeli, vicdan mizanını baştan ayağa kontrol etmeliyiz. Kırılan gönülleri onarmak, kararan yürekleri aydınlatmak, yabani kalpleri ehlileştirmek için rahmet dolu gün ve anlar bizi bekliyor. Bir ay boyunca oluk oluk akacak mağfiret ve bereket çeşmesinden kana kana içmeyi umuyor ve diliyoruz. Orucu yalnızca yemeyerek, yalnızca içmeyerek tutmayacağız; tüm bedenimizle aynı anda oruca iştirak edeceğiz, ibadetimizi yerine getireceğiz. Elimiz, dilimiz, gönlümüz ve gözümüzle de oruç tutacağız; sözümüz, niyetimiz, aklımız ve hayallerimizle de oruçlu olacağız. Nefislerine teslim olmuş, vehimlerine rehin düşmüş, hırslarına yenilmiş, egolarına boyun eğmişler için değişen bir şey olmayacaktır. Tecrübelerimiz gösteriyor ki, bunlar yine Ramazan’ın mehabetine aldırış etmeden suizanlarına devam edecekler, kötülüklerini sürdüreceklerdir. Bu kutlu ayda iftar sofralarında sadece ekmeğimizi, sadece suyumuzu değil, sevgimizi, içtenliğimizi ve kardeşliğimizi de paylaşmalıyız. Sahurda çalan davulla kalkıp inançlarımızın nurani ışıklarını, hep birlikte pencerelerimizden semaya ulaştırmalıyız. İnşallah manevi coşku ve lezzetin yaşandığı bir ay boyunca Türk-İslam alemi diriliş ve silkinişle birlikte sükûnete kavuşur. Rabbim’den niyazım; komşu ülkelerde akan kanın durması, şiddetin sonlanması, barış ve kucaklaşmanın her tarafta hakim olmasıdır. Siz takipçilerimin ve aziz milletimizin Mübarek Ramazan Ayını manevi nimet ve güzelliklere vesile olması dileklerimle tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hepinizi, hepimizi korusun ve gözetsin. Yardımını ve esirgemesini eksik etmesin” ifadelerini kaydetti.

İSTANBUL’DAKİ BAYRAK İNDİRME GİRİŞİMİ

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki bayrak indirme girişimine değinen Bahçeli, “Ramazan ayıyla müşerref olduğumuz bu ilk günde; bu defa da İstanbul’da bayrak indirme teşebbüsünde bulunan bir hain keyfimizi kaçırdı. İstanbul Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü’nde bayrak indirmek isteyenbayraksız ve vatansız şahıs hak ettiğini kısmen buldu. Diyarbakır’da bayrağımızı indiren rezilden sonra, ikinci bir vakanın İstanbul’da vuku bulması herkesi düşündürmelidir. Bağımız ve onurlu bir ülkede bayrak tehdit altında olmaz, olamaz. Bayrağa karşı saldırılar sıklaşıyorsa ihanet sıcak ilgi görüyordur. Bayrak düşüyorsa hiçbirimiz ayakta kalamayız. Bayrak çok açık düşmanlıklar görüyorsa hiçbirimiz güvende olamayız. Siyasi propaganda filmlerinde bayrak istismarı yapanlar, bayrakdireğine kalabalıkları toplayanlar; milli vakar ve haysiyetle oynamamalıdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39