• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a çatı cevabı

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a çatı cevabı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Başbakan çok nadir de olsa doğru sözlerine yenisini eklemiştir. Doğrudur, temeli olmayanın çatısı olmayacaktır. Hamd olsun bizim çatımızın temeli de vardır, binası da vardır ve ortadır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ‘Temeli olmayanın çatısı mı olur’ sözlerini eleştirerek, “Başbakan çok nadir de olsa doğru sözlerine yenisini eklemiştir. Doğrudur, temeli olmayanın çatısı olmayacaktır. Hamd olsun bizim çatımızın temeli de vardır, binası da vardır ve ortadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının yapıldığı salona Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davası ile ilgili verdiği kararla özgürlüğüne kavuşan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ile birlikte geldi. Salondakiler, Bahçeli ve Engin Alan’ı ayakta alkışladı.

Partisinin grup toplantısında bir konuşma yapan Bahçeli, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya müebbet hapse çaptırılmasını değerlendirdi. Bahçeli, “Parti olarak 12 Eylül’ün acısını ve cefasını çok fazla çektiğimiz için davaya başından itibaren müdahil olduk. Cezalar kesinleşmese de çıkan netice bizleri nispeten memnun etmiştir” dedi.

‘Çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili eleştirilere de cevap veren Bahçeli, “Cumhurbaşkanı devletin başı, Türk milletinin birliğini temsil eden en üst makamdır. Bunu bilen, bunu önemseyen, buna saygı duyan birisi cumhurbaşkanı olmaya hak kazanmalıdır. Ne mutlu bizlere ki Türk siyasetinin güzide partileri geçen hafta CHP’nin gündeme getirdiği Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında toplanmaya başlamıştır. Nihayetinde ortak aday üzerinde ittifak sağlanmış, çatıdan Çankaya’ya gidecek yol milli iradenin kılavuzluğuyla açılmıştır. Bu hepimiz adına bahtiyarlıktır” şeklinde konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının geniş çevrelerde yankı bulduğunu, takdir ve ilgi gördüğünü dile getiren Bahçeli, “Ekmel Bey’in adaylığından korku duyanların, telaş yapanların varlığı az olmakla birlikte kendisini göstermiştir. Bunlar kriz taciri, kavga meraklısıdır. Bunlar Türkiye’nin varlığına kördüğüm atılmasını, huzurumuzun felç olmasını düşleyen zavallılardır. Çatı adayımızı Pensilvanya projesi yakıştırmasıyla küçültmeye çalışan omurgasızlar çıkmıştır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, ne Pensilvanya imalatı ne Washington kurgusu ne de yabancı ve gayri meşru oluşumun eseri olmayıp yalnızca ve yalnızca büyük Türk milletini adayıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın “Temeli olmayanın çatısı mı olur” sözlerini hatırlatan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan ortak çatı aday fikrini dinamitlemeye çabalamıştır. Başbakan çok nadir de olsa doğru sözlerine yenisini eklemiştir. Doğrudur, temeli olmayanın çatısı olmayacaktır. Hamd olsun bizim çatımızın temeli de vardır, binası da vardır ve ortadır” dedi.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39