• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

''DİKTATÖR ESAD KANA DOYMUYOR; İNSANLIK SEYREDİYOR''!

''DİKTATÖR ESAD KANA DOYMUYOR; İNSANLIK SEYREDİYOR''!
Komşu ülke Suriye’de bir yılı aşkın bir süredir devam eden özgürlük mücadelesine karşı, Suriye ordusunun halka karşı kanlı saldırıları son günlerde katliama dönüştü.
27 Mayıs 2012 Pazar günü HULA ilçesinde diktatör Esad askerlerinin muhaliflere karşı yaptığı kanlı saldırılarda kadın ve çocuklar başta olmak üzere 90 kişi elleri bağlanarak katledildi.

Tüm dünyanın gözü önünde meydana gelen ve insanın kanını donduran bu katliama karşı dünya’nın sessizliği bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğratıp, endişeye sevk etti.

MAZLUMDER olarak ! Katliamda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, kardeş Suriye halkına başsağlığı diliyor, bölge devletleri ve halkları başta olmak üzere dünyanın tüm devlet ve insanlarını bu ülkede devam eden katliamların veballerine daha fazla ortak olmadan harekete geçmeye davet ediyoruz.

27 MAYISIN 52. YILDÖNÜMÜNDE DÖNEMİN MAZLUMLARINI RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara sayfalarından biri olan 27 Mayıs 1960 ta yapılan ve millet iradesi ve hukuk yok sayılan darbe döneminin üzerinden 52 yıl geçti.

Dönemin zalim, hukuk tanımaz darbecileri 27 Mayıs 1960‘ta yaptıkları darbe ile millet iradesiyle seçilmiş hükümeti devirerek anayasal hukuk düzenini ortadan kaldırıp, despot bir döneme imza atmışlardı.

Bu dönemde aylarca süren, insanlık vicdanı ve hukukun hiçe sayılıp, olmadık hakaretlerle devam eden YASSIADA yargılamaları sonucunda zamanın başbakanı Adnan MENDERES, bakanları Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN hukuksuz yargılamalar sonucu idam edilmiş çok sayıda siyasetçi, idareci ve memleket evladı hak etmedikleri cezalara çarptırılmışlardı.

MAZLUMDER olarak! Türkiye tarihinde hukukun ve insan haklarının ortadan kaldırıldığı, tarihimize kara bir leke olarak geçen bu dönemin katledilen mazlumlarını rahmetle anıyor, dönemin iç yüzünün aydınlatılması ve kamu vicdanının doğru bilgilerle rahatlatılması için TBMM’yi harekete geçmeye davet ediyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39