• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

"Diktatörlük konusunda konuşamayacak tek parti CHP'dir"

"Diktatörlük konusunda konuşamayacak tek parti CHP'dir"
Yazar-Selvi, Başbakan Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan CHP'ye sert çıktı. Selvi, "Diktatörlük konusunda konuşamayacak tek parti CHP'dir" dedi.

Gazeteci-Yazar Abdülkadir Selvi, Başbakan Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan CHP'ye sert çıktı. Selvi, "Diktatörlük konusunda konuşamayacak tek parti CHP'dir" dedi. 
CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programına konuk olan Abdülkadir Selvi'nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan kesim vardı. 

"Erdoğan'a diktatör diyorlar ama o diktatörYalova'da seçimi kaybetti" diyen Selvi,"Bugün de bir yazarımız Türkiye'de Erdoğan'ı Mısır'daki diktatör Abdülfettah El Sisi ile kıyaslıyor. Sisi dediğin darbeyle gelmiş ve 5 bine yakın insanı darbeye karşı direndiği için kurşunlarla katletmiş. Seçilmiş cumhurbaşkanını devirmiş yargılıyor ve idam kararları çıkıyor. Sisi bir diktatör, darbeci. Erdoğan ise geldiği her yere seçimle gelmiş. Erdoğan'dan nefret edebilirsiniz ama Erdoğan'ın seçimle geldiği gerçeğini değiştiremezsiniz" şeklinde konuştu. Selvi şöyle devam etti: 

"Erdoğan 1986 arası seçiminde milletvekiliadayı olmuş kazanamamış. Beyoğlu'ndan ilçe belediye başkan adayı olmuş kazanamamış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuş kazanmış. Parti kurmuş seçime sokulmamış. Dağa çıkmamış, demokrasi içerisinde mücadele vermiş. Sonra Siirt'ten milletvekili olmuş, 8 kez seçime girmiş, kazanmış ve bu adam darbeye karşı 27 Nisan e-muhtırası'na karşı dik durmuş. Türkiye tarihinde darbeye karşı dik duran yoktur.Yani Erdoğan nefretinden Türkiye'nin demokrasi tecrübesine haksızlık etmemek gerekiyor." 

"Bu darbe diktatör konusunu her yerde tartışırım" ifadesini de kullanan Abdülkadir Selvi, "Bu konuda ağzını açamayacak olanlar CHP'lilerdir. Memleketi 27 sene boyunca tek partiyle yönetmiş. Adnan Menderes'i asmışlar. Şimdi de seçilmiş bir başbakan'a diktatör diyorlar" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39