• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Dinimiz tam olarak algılansa, kadına şiddet olmaz

Dinimiz tam olarak algılansa, kadına şiddet olmaz
Son yıllarda Türkiye gündeminden hiç düşmeyen kadına şiddet konusu Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Hülya Koçyiğit'i de isyan ettirdi.
43 yıllık evli olan sanatçı, eşlerin birbirlerine karşı sevgi ve saygıyı yitirmelerinin şiddet vakalarını artırdığını düşünüyor. İslam dininin tam bilinmemesi ve yaşanmamasının da şiddetin artışında etkili olduğunu dile getiren Koçyiğit, Bizim dinimiz en medeni ve kadına en çok hak tanıyan, kadına saygılı davranmayı öğütleyen muazzam bir din. Biz dinimizi doğru olarak bilsek ve gerçek anlamda yaşasak, ne maddeye tapar ne de günaha gireriz. diyor. Ebeveynlerin, çocuklarını İslam kültürü ile yetiştirmeleri gerektiğini anlatan Koçyiğit, kız ve erkek evlatlarını yetiştirirken birbirinden ayırt etmemeleri gerektiğini söylüyor. Aile hayatının mahremiyetini giderek kaybettiğini ifade eden Koçyiğit, Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu gidişatın sonu pek hayırlı değil. Hatta aile kurumu diye bir kavram kalmayacak. diye konuşuyor.

Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde Haber Türk gazetesinin, kocası tarafından sırtından bıçaklanarak öldürülen kadının kanlar içindeki fotoğrafını sürmanşetten sansürsüz yayımlamasına sert tepki gösteriyor. İmdat diyorum, birileri medyadaki bu gidişata el atsın! Bir Allah'ın kulu çıkıp dur desin! diyen sanatçı, o fotoğrafın şiddetin pornosu olduğunu dile getiriyor. Toplumda yaşanan şiddetin en büyük sorumlusunun medya olduğunu söyleyen Koçyiğit, medyanın sanatı, kültürel ve sosyal yaşamı para ve reyting uğruna kurban ettiğini anlatıyor. Ünlü oyuncu, Her şey para demek değil. Medya, para amaçlı değil, insan merkezli düşünmek zorunda. İnsanları bir haber intihara bile götürür. Günah diye bir şey var. İnsan çok değerli bir varlık demiyor muyuz ki biz Yaratan'ın bir parçasıyız, bunun şuurunda olan bir insan nasıl bu kadar acımasız davranıyor? şeklinde konuşuyor.

Gençler şöhret ve para hırsıyla hareket etmesin

Sanatçının şöhretin kulu değil, sanatının âşığı olması gerektiğini belirten sanatçı Hülya Koçyiğit, sanatçının, sanatı, halka yapacağı işi ulaştırmada bir araç olarak görmesi gerektiğini ifade ediyor. Yeni nesil sanatçılara sanat dünyasında kalıcı ve saygın bir yer edinebilmek için şöhret ya da para kazanma hırsıyla hareket etmemelerini tavsiye eden Koçyiğit, Şöhret ya da para tutkusu ile çalışan insanlar ileride mutlaka bir çıkmaza girerler. Sanatı sanat adına üretmeli ve topluma bir şeyler katabilmeli. Şöhret ya da para tutkusu olmadan ilerleyen insanlar sekteye uğramaz. Onlar ilerleyen dönemlerde nasıl en iyisini üretebilirim diye düşünür ve sanatını kendine dert edinirse şöhretin tuzaklarına yakalanıp uyuşturucu, alkol ya da kötü alışkanlıklar edinmez, bunalıma da girmezler. diyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39