• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Dış basın gündemine Yolsuzluk operasyonunu aldı!

Dış basın gündemine Yolsuzluk operasyonunu aldı!
İki gün önce başlayan ve hızlı bir şekilde devam eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hem Türkiye gündemine hem de dünya gündemine bomba gibi düştü. Gazete manşetlerini haber portallarının manşetrlerini süsleyen yolsuzluk operasyonunu dış basın da es geçme
Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında önceki gün başlayan ve Türkiye’yi sarsan operasyonların yankıları dış basına da yansıdı

FINANCIAL TIMES: İngiltere’de yayımlanan Financial Times (FT) gazetesi, yolsuzluk soruşturmasının Türkiye’deki iş ve siyaset dünyasının sarstığını aktararak, kabineden 3 bakanın oğulları ile birlikte çok sayıda hükümet danışmanının polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını yazdı. Gazete, bakanların milletvekilliği dokunulmazlığı dolayısıyla korunmasına karşın tutuklamaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabinesindeki yakın isimlerin arasında olduğuna dikkat çekerek bazı hükümet yetkililerin Gülen taraftarlarının ‘devlet içinde devlet’ olarak nitelendirdiklerini yazdı.

WALL STREET JOURNAL: Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, operasyonun AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki son zamanlar giderek artan ve genel bir çatışmaya dönüşen ilişkilerin ardından geldiğine işaret ederek, analistlerin Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen’in polis güçleri ve yargıdaki kilit isimleri kontrol edebildiği yorumunu aktardı. Gazete, Başbakan Erdoğan’ın Gezi protestolarında şimdiye kadarki en büyük meydan okumayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

NEW YORK TIMES: New York Times gazetesi ise, haberi ‘Rüşvet soruşturması Türk siyasi rekabetini şiddetlendirdi’ başlığı ile duyurdu. Başbakan Erdoğan ile yakın ilişkileri olan işadamlarının polis baskınıyla gözaltına alındığını duyuran gazete, soruşturmanın önemli seçimler öncesinde Türkiye’nin politik kuruluşunu da tehdit ettiğini ayrıca Başbakan ile Fethullah Gülen arasındaki

THE GUARDİAN:Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasını hükümete karşı yapılan bir "kirli operasyon" olarak tanımladığını belirtti.

Gazete, Türkiye'de çok sayıda yorumcunun bu üst düzey gözaltıları ülkedeki muhafazakar güç odakları arasındaki çatlağın gittikçe açıldığına işaret ettiklerini belirtti.

THE TİMES: "Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan misillemede bulundu ve polis şefleri kovuldu" başlığını kullandı. The Times, bu gelişmelerin Erdoğan ile Gülen arasındaki kavgayı iyice su yüzüne çıkardığına dikkat çekti. Kişisel çatışmayı da düşündürdüğünü yazdı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39